Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από την Απεργία της 9 Νοέμβρη

 Με πολύ καλή μαζικότητα περίπου 300 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε στον Βόλο απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 9 Νοέμβρη. Συνθήματα ακούστηκαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αλλά και ενάντια την γενικότερη, αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος της φτώχειας, της ακρίβειας και του πολέμου. Έγινε ξεκάθαρο ότι οι ταξικοί αγώνες και οι απεργίες των εργατών και του λαού οφείλουν να συνεχίσουν, να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν.

Για ακόμη μία φορά πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις. Η Ταξική Πορεία και το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν στην συγκέντρωση της Πλ. Ελευθερίες με την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, την ΕΡΓΑΣ και το ΣΕΚ. Με μαζικό μπλοκ έκανε την εμφάνισή της και η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέμεινε με τα καθιερωμένα αντι-ΝΔ συνθήματα... Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε με πανό και το έντυπο περιοδικό της και το ΚΚΕ(μ-λ) μοίρασε πλατιά την ανακοίνωσή του.

Η σημερινή απεργία δεν πρέπει να αποτελέσει "τουφεκιά στον αέρα" όπως οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έχουν εμφανώς προγραμματίσει. Πρέπει να ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους και σε κάθε μαζικό χώρο που ο λαός ζει και εργάζεται.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου