Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

ΒΟΛΟΣ | Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια

 Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στη Νέα Ιωνία που κάλεσε η Πρωτοβουλία Αριστερών Οργανώσεων. 

Με συγκέντρωση στο παλιό δημαρχείο όπου απλώθηκε το πανό, μοιράστηκαν προκηρύξεις στον κόσμο και διαβάστηκαν αποσπάσματα από το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας. 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής με μοίρασμα προκήρυξης και με ανακοινώσεις από ντουντούκα. Ο κόσμος που ήρθαμε σε επαφή έκφραζε την συμφωνία του με την κινητοποίηση και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στην ακρίβεια γιατί δεν πάει άλλο. 

Για τον εργατόκοσμο της Νέας Ιωνίας η σημερινή κινητοποίηση δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο μιας και δεν οργανώνονται κινητοποιήσεις στις περιοχές που μαστίζονται από την φτώχεια και την ανεργία. Και θα ήταν ακόμα πιο επιτυχημένη η σημερινή κινητοποίηση εάν δεν την «σνόμπαραν» δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που καλέστηκαν να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν. Καθώς από τέτοιες παρεμβάσεις ο κόσμος της δουλειάς παίρνει κουράγιο και δύναμη για να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια στην επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματα του. Την κινητοποίηση στήριξαν και μοιράστηκαν προκηρύξεις από τις οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και το ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Η Πρωτοβουλία δεν θα κλείσει με αυτή την κινητοποίηση τις παρεμβάσεις της αλλά σκοπεύει να συνεχίσει την δράση της και μετά τις γιορτές.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου