Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την δημιουργία πλατφόρμας LNG

Η καλεσμένη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου για την απόφαση κατασκευής πλωτής πλατφόρμας LNG στον κόλπο του Παγασητικού, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά. Παρά την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, συγκεντρωμένου κόσμου και του συνόλου της δημοτικής αντιπολίτευσης, η διαδικασία δεν προχώρησε λόγω έλλειψης απαρτίας αφού η πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου Αχ. Μπέου απουσίαζε.

Πιστός στον ρόλο του ως το μακρύ χέρι της ντόπιας και ξένης κεφαλαιοκρατίας, ο Δήμος υπακούει στις επιταγές των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών σε βάρος της ζωής του λαού της περιοχής. Μετά το «πράσινο φως» για τη καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, η πλωτή πλατφόρμα αεριοποίησης και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου βάζει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Μαγνησίας αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Σε τέτοιου είδους βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι μεγάλος και μάλιστα με καταστροφικές συνέπειες. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας που υπάρχουν και αμερικάνικες βάσεις, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται αν σκεφτεί κανείς πως αποτελούν στόχο των όπλων των αντιπάλων τους! Άλλωστε, πρώτα και κύρια, αυτός ο σχεδιασμός αποτελεί ένα τμήμα στην προσπάθεια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων να απεξαρτηθεί ενεργειακά η Ευρώπη από τη Ρωσία!

Ο αγώνας για καθαρό αέρα-νερό-υγεία-ζωή είναι ένας αγώνας που οφείλει να δοθεί στο δρόμο με μαζικά και μαχητικά χαρακτηριστικά. Οι αφηγήσεις και τα ψέματα των τοπικών αρχόντων, της κυβερνητικής πολιτικής και του κεφαλαίου για νέες θέσεις εργασίας, αναβάθμιση του τόπου, «πράσινη ανάπτυξη» και ασφάλεια, δεν περνάνε! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να αντισταθούμε στην δημιουργία της πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό! Να αγωνιστούμε ώστε να ζήσουμε με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου