Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΚΚΕ(μ-λ) | Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη αντίστασή του! Συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία (Πέμπτη 6/7)

 Την Πέμπτη 6/7 στις 6.30μμ καλούμε στη συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία 

Έξω οι Σιωνιστές - φασίστες εισβολείς του Ισραήλ από τη μαρτυρική Τζενίν!

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική εισβολή του στρατού του αμερικανοθρεμμένου σιωνιστικού – φασιστικού κράτους του Ισραήλ, στην πόλη της Τζενίν και τον ομώνυμο προσφυγικό καταυλισμό. Στην εισβολή αυτή στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/7, συμμετείχαν έως και 2.000 στρατιώτες, με ελικόπτερα «Απάτσι», ντρόουνς και τεθωρακισμένες μπουλντόζες, σκοτώνοντας και γκρεμίζοντας ό,τι βρουν στο διάβα τους!

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, ο πυκνοκατοικημένος προσφυγικός καταυλισμός (18.000 κάτοικοι) κηρύχθηκε από τους καταχτητές ως «κλειστή ισραηλινή στρατιωτική ζώνη» και διακόπηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σ’ αυτόν. Ήδη 3.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10, ενώ οι τραυματίες 100, εκ των οποίων 17 σε σοβαρή κατάσταση. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι αρκετά μεγάλος, ενώ, σύμφωνα με το BBC, στο παλαιστινιακό νοσοκομείο δίπλα στον καταυλισμό η εικόνα είναι ζοφερή. 

Η πραγματική αιτία της τρομοκρατικής αυτής εισβολής, είναι η επιδίωξη συντριβής της αντίστασης των Παλαιστινίων, που δίκαια αντιδρούν στην πολιτική που τους διώχνει από τη γη τους, αφού πρώτα τους έχει κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Από τις αρχές του χρόνου, η νέα κυβέρνηση (υπό την πρωθυπουργία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, επικεφαλής του πιο αντιδραστικού-ακροδεξιού συνασπισμού στην ιστορία του Ισραήλ) κλιμάκωσε την πολιτική του εποικισμού, ανοίγοντας εκ νέου το ζήτημα της ανέγερσης χιλιάδων νέων οικισμών. Η προκλητική ανακοίνωση της κυβέρνησης την Κυριακή 18 Ιουνίου για την έγκριση 4.560 κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ήταν ο πυροκροτητής που οδήγησε στην τωρινή αιματηρή επίθεση του κράτους-τρομοκράτη ενάντια στους κατοίκους της Τζενίν. 

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος-μαντρόσκυλό τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει πως «στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια»! Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ (συνένοχοι στο διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης) με μια δόση απέραντης υποκρισίας «εκφράζουν την ανησυχία τους»! Το ίδιο συνένοχα είναι και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, που –παρά τις κατά καιρούς φραστικές καταδίκες της πολιτικής του Ισραήλ– το στηρίζουν και συνεργάζονται μαζί του σε βάρος των παλαιστινιακού λαού αλλά και των λαών της περιοχής. 

Συνένοχη είναι και η αστική τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της (τώρα της ΝΔ, πριν των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παλιότερα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) που –ειδικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2010– είναι πιασμένοι χέρι-χέρι με το δολοφονικό σιωνιστικό κράτος. Είναι συνένοχη γιατί προώθησε τους λεγόμενους «τριμερείς άξονες» με το φασιστικό Ισραήλ, καθώς και με το στρατοκρατικό καθεστώς της Αιγύπτου. «Άξονες» που εξυπηρετούσαν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την περιοχή, θέλοντας να στριμώξουν την Άγκυρα και να την επαναφέρουν στο ΝΑΤΟϊκό μαντρί. «Άξονες» για τους οποίους η ντόπια άρχουσα τάξη ευελπιστούσε να αποτελέσουν ένα ακόμη ατού γι’ αυτήν στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης και τους ηρωικούς μαχητές του! Όπως και πριν είκοσι χρόνια, η εισβολή του κατοχικού στρατού στην Τζενίν δεν έμεινε αναπάντητη, αλλά συνάντησε την ηρωική –άοπλη και ένοπλη– αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας!

Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από τα ερείπια και τους νεκρούς που αφήνει πίσω της η αμερικανοστήρικτη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, θα ξεπροβάλουν χιλιάδες νέοι μαχητές με την κεφίγιε στο λαιμό και το όπλο στο χέρι. Ωστόσο, είναι το δυνάμωμα της αριστερής κομμουνιστικής αντίληψης και πρακτικής μέσα στο παλαιστινιακό κίνημα, που θα του προσδώσει άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του κατακτητή και εισβολέα, συνδέοντας τη δίκαιη πάλη για λεύτερη πατρίδα με τον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας, να πρωτοστατήσουν στις συγκεντρώσεις καταγγελίας του νέου σιωνιστικού εγκλήματος! 

  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
  • ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ-ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΝ!
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

5/7/2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου