Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΑΓΝΗΣΙΑ | Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις πλημμύρες

Στις φωτιές καιγόμαστε – Στις βροχές πνιγόμαστε – Φτάνει πια!
Να υπερασπιστούμε τις ζωές μας!

Η λαϊκή οργή να γίνει αγώνας
ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί, πνίγει, καίει, καταστρέφει.

Την στιγμή που τα δημοσιεύματα για την πιθανότητα πυρκαγιάς στις δασικές εκτάσεις της Θεσσαλίας βρίσκονται ακόμα στα πρωτοσέλιδα των σάιτ των τοπικών δελτίων ειδήσεων, η περιοχή πνίγεται στο νερό. Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», η «κλιματική αλλαγή» και – αυτή τη φορά – ο «Ντάνιελ» ευθύνονται για τις καταστροφές σε κάθε γωνία της χώρας και συγκεκριμένα στην Μαγνησία, όπου πόλη, χωριά και ύπαιθρος έχουν μετατραπεί σε όρμο του Παγασητικού.

Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος, πλημμυρισμένα λαϊκά σπίτια, παρασυρμένα αυτοκίνητα και κοπάδια. Πλημμυρισμένες και πτέρυγες του νοσοκομείου Βόλου. Διαρκές εκκλήσεις από λαϊκές περιοχές που πλήττονται καταγγέλλουν ότι ο κόσμος παλεύει μόνος του χωρίς καμία βοήθεια. Οι χείμαρροι έχουν αποκόψει τα γύρω χωριά και αφήνουν τους κατοίκους εγκλωβισμένους, καθώς η υπερχείλιση των μπαζωμένων ρεμάτων και των υπονόμων προκαλεί κατολισθήσεις, μετατρέπει τους κεντρικούς δρόμους σε αδιάβατα ποτάμια. Η μία περιοχή μετά την άλλη παραλύει, αφήνοντας εκατοντάδες κατοικίες και υποδομές χωρίς ρεύμα και νερό, αφού κολόνες της ΔΕΗ παρασύρονται από τους χειμάρρους, ηλεκτροδοτικά συστήματα καίγονται από τους κεραυνούς, τα δίκτυα ύδρευσης καταστρέφονται.

Όταν δεν λειτουργεί η εκκένωση, οι κρατικοί μηχανισμοί προστάζουν απαγορεύσεις.

Τόσο μετά την καταστροφή στον Έβρο και το θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων στην Δαδιά, όσο και μετά τις τοπικές πυρκαγιές που έκαψαν ζώα, καλλιέργειες και εργοστάσια, που οδήγησαν στην αυτό-πυρπόληση βομβών και πυρομαχικών και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την υγεία των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και του Βόλου – η εγκληματική πολιτική δήμου-περιφέρειας-κυβέρνησης-κεφαλαίου έχει αποκαλυφθεί ξεκάθαρα. Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο λαός παλεύει ξανά μόνος του να σώσει την ζωή, το σπίτι, την δουλειά του! Η απαγόρευση κυκλοφορίας από κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμο αποτελεί το μόνο μέτρο που υπόσχεται το σύστημα, πετώντας το γνωστό μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» στο λαό που πνίγεται!

Από την μία, η εγκληματική απουσία μέσων πυρόσβεσης – από την άλλη, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων. Δεν κρύβεται πλέον πως το ενδιαφέρον του συστήματος είναι η προστασία των πηγών κέρδους του: η «πράσινη ανάπτυξη» αιολικών και φωτοβολταϊκών, οι «επενδύσεις» πάνω στα καμένα, τα «ευρωπαϊκά προγράμματα» για την ενέργεια, οι τσιμεντοποιήσεις για να φτιαχτούν τα καζίνο, οι ξενοδοχειακές γαλέρες, τα λιμάνια-διαμάντια για κρουαζιερόπλοια και ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Η κασέτα μετά το πέρας κάθε καταστροφής περί επιδόματα-αποζημιώσεις-ψίχουλα από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλλά και τους τοπικούς μηχανισμούς του δήμου και της περιφέρειας, επιχειρεί να κατευνάσει μία αγανάκτηση που προ πολλού έχει συσσωρευτεί και ώρα είναι να σκάσει.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Το θράσος του συστήματος – και κάθε εκφραστή του – θα κοπεί με μαζικούς αγώνες στους δρόμους της αντίστασης. Η εγκληματική πολιτική τους δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε με τη μαζική οργάνωση και διεκδίκηση πραγματικών, άμεσων, πλήρων αποζημιώσεων και μέτρων προστασίας!

Άμεση και πλήρη αποκατάσταση ζημιών.

Άμεση και πλήρη αποζημίωση για όλους τους πληγέντες.

Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να πάνε στην δουλειά τους

Έργα αντιπλημμυρικά που θα προστατεύουν τη ζωή και το βιός του λαού.

Κάτω οι εγκληματικές πολιτικές του συστήματος του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου