Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ | ΗΜΜΥ: Η πειθαρχική δίωξη δεν θα περάσει! Όλοι και όλες στη συγκέντρωση, Δευτέρα 15/1, 11:00, στο κτίριο των ΗΜΜΥ

Καταγγέλλουμε την πρώτη απόπειρα πειθαρχικής δίωξης σε φοιτητή του τμήματος ΗΜΜΥ επειδή διαμαρτυρήθηκε στην αισχρή στάση που κράτησε η γραμματεία του τμήματος απέναντί του. Όχι μόνο αποκλείστηκε από μάθημα λόγω των προβληματικών τηλε-«υπηρεσιών» του τμήματος για τις δηλώσεις του εξαμήνου αλλά, την στιγμή που πήγε να διορθώσει το πρόβλημα δια ζώσης, η γραμματεία του φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο, αρνούμενη να επιλύσει το ζήτημα που η ίδια δημιούργησε καθώς υποτίθεται αποτελούσε δική του ευθύνη. Η έντονη αντίδρασή του συμφοιτητή αποτέλεσε αρκετή για το τμήμα να τον παραπέμψει σε πειθαρχική δίωξη!

Η κατεύθυνση ολομέτωπης εφαρμογής των διατάξεων κάθε αντι-φοιτητικού νόμου που έχει περάσει η κυβέρνηση πρέπει να μας βρει απέναντι. Οι πειθαρχικές διώξεις εντάσσονται στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και η λίστα «παραπτωμάτων» αφορά πρώτα και κύρια οποιαδήποτε μορφή φοιτητικής αντίδρασης στην ασφυκτική καθημερινότητα που «οι πάνω» έχουν διαμορφώσει στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, οι ποινές ξεκινούν από επίπληξη και αποκλεισμούς σε εξεταστικές περιόδους, μέχρι την αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας και την ολική διαγραφή των φοιτητών/τριων από το τμήμα.

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου! Η αντιδραστική αναπροσαρμογή της εκπαίδευσης ώστε να εναρμονιστεί με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε ελαστικούς, φθηνούς, υποταγμένους εργαζόμενους απαιτεί την διαμόρφωση ελαστικών, εξουθενωμένων, υποταγμένων φοιτητών! Οικοδομούν ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο στο οποίο: διαμαρτυρίες σε καθηγητικές αυθαιρεσίες, γενικές συνελεύσεις με διακοπή μαθημάτων/εργαστηρίων/διαλέξεων που «παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Α.Ε.Ι., συμπεριλαμβανομένης τόσο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής λειτουργίας του», καταλήψεις και συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, δεν θα έχουν καμία θέση!

Την στιγμή που η κυβέρνηση ολοταχώς προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και διαλύει την δημόσια-δωρεάν παιδεία, το σύστημα πρόκειται να σκληρύνει την στάση του ακόμα περισσότερο απέναντι στη φοιτητική νεολαία. Χέρι-χέρι με την επίθεση στα δικαιώματά μας να σπουδάζουμε, έρχεται και η ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής μας. Θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν κάθε μορφή – από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη – οργάνωσης, αντίστασης και διεκδίκησης κόντρα στην πολιτική τους!

  • Η πειθαρχική δίωξη δεν θα περάσει!
  • Καμία σκέψη για φοιτοδικείες, διώξεις, πειθαρχικά!
  • Κάτω η τρομοκρατία! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως και του ν/σ Πιερρακάκη!

1 σχόλιο: