Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ανταπόκριση από την δυναμική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Με πολύ καλή μαζικότητα ολοκληρώθηκε από οργανώσεις και συλλογικότητες μικροφωνική συγκέντρωση και δυναμική διαδήλωση για τον έναν χρόνο σφαγής του Παλαιστινιακού Λαού από το μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Στα καλέσματα και την κινητοποίηση συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, το ΣΕΚ, η ΛΑΕ Μαγνησίας, συλλογικότητες όπως η ομάδα Α33 για την προώθηση του ταξικού αγώνα, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, σχήματα όπως η φοιτητική αναρχική συνέλευση ΤΕΡΜΙΝΟ, η Attack Βόλου και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, καθώς και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και ΗΜΜΥ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε με τόσο με μοιράσματα καλεσμάτων όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με πλατύ μοίρασμα της προκήρυξής του στην πόλη, με πανό και συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας.

Αυτές οι δράσεις είχαν προγραμματιστεί σε σύσκεψη κοινής δράσης οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με δημιουργία κοινής αφίσας που αφισοκολλήθηκε σε όλη την πόλη και συγγραφή κοινού δελτίου τύπου που αναρτήθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική οργάνωση της ΚΝΕ οργάνωσε δικής της αντιπολεμική συγκέντρωση μία μέρα πριν, ενώ μια σειρά δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς που παρεμβαίνουν στους Φοιτητικούς Συλλόγους μπλόκαραν προτάσεις για διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων με θέμα την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και καταψήφισαν ψηφίσματα στήριξης (!) στην κινητοποίηση από τα Δ.Σ.

Ένα χρόνο μετά από μια ανελέητη συνεχιζόμενη γενοκτονία και συνολικά 75 χρόνια πολέμων και καταπίεσης, το κρατός-δολοφόνος του Ισραήλ αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους λαούς τις περιοχής. Στη φάση προετοιμασίας του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη στιγμή που ο όλεθρος του ιμπεριαλισμού δείχνει κάθε μέρα τα δόντια του σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, οι λαοί πρέπει να τον τσακίσουν. Να συγκροτηθεί ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα προασπίζει την κοινή πάλη των λαών που θα στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, κόντρα σε κάθε είδους «προστάτες». Γιατί τον φασισμό, τον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό θα τον τσακίσουν αγώνες λαϊκοί!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου