Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση και τη πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών

 Το Σάββατο 29/5 πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση και πορεία στον Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την Lafarge – ΑΓΕΤ με μία σχετικά καλή μαζικότητα για την περίοδο 

( περίπου 350 άτομα ). Συμμετείχαν με πανό ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων, η Πρωτοβουλία ενάντια στην καύση σκουπιδιών « No burn», η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία, ο φοιτητικός σύλλογος ΙΑΚΑ, το ΣΕΚ, το Ξεκίνημα και ο α/α χώρος. Το ΚΚΕ(μ-λ) το προηγούμενο διάστημα είχε δημοσιεύσει κάλεσμα στην συγκέντρωση στα τοπικά ΜΜΕ συμμετείχε και μοίρασε την προκήρυξή του. Από την άλλη μεριά η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλου και του δημοτικού σχήματος «Μαζί για την πόλη» δείχνουν ότι ο χώρος αυτός δεν έχει ίχνος ντροπής μπροστά στην επιδίωξή του να «ξεπλυθεί» από την αντιλαϊκή – αντεργατική  πολιτική της δικής του  διακυβέρνησης,  κομμάτι της οποίας αποτέλεσε και η αδειοδότηση της Lafarge – ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών από τον υπουργό περιβάλλοντος Φάμελο.

Το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο που κρατάει πάνω από τέσσερα χρόνια και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε πολύ κόσμο, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε κινητοποιήσει χιλιάδες κόσμου σε μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες. 

Μην ξεχνάμε ότι στην περσινή πορεία τον Ιούνη που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και ο κόσμος «βομβαρδίστηκε» με χημικά, στο πογκρόμ τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε τις επόμενες δύο μέρες, ο Βασίλης Μάγγος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ κάτι που πολύ πιθανά οδήγησε και στον θάνατό του μετά από έναν μήνα.

Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα καθώς η Lafarge – ΑΓΕΤ έλαβε και νέα αδειοδότηση από την κυβέρνηση της ΝΔ να καίει και βιομηχανικά απόβλητα τόσο για την δική της παραγωγή όσο και για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον αέρα που αναπνέουμε στην πόλη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου