Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ανταπόκριση από την διαδήλωση 15/10 στο κέντρο του Βόλου, εν όψη της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

 

Με μαζικότητα περίπου 1000 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στην πόλη του Βόλου, εν όψη της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου την επόμενη εβδομάδα. Κατά βάση συμμετείχαν αγωνιστές οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του α/α/ε χώρου που παραβρέθηκαν από την Θεσσαλία και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη ωστόσο δεν ακολούθησε χτύπημα της πορείας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στην διαδήλωση με πανό και μπλοκ, προκηρύξεις και ανακοινώσεις και στις ομιλίες που έγιναν με κεντρικό ομιλητή τον πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο, τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ). Με συνθήματα για την γενικότερη πολιτική της φτώχειας, ακρίβειας και της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής του λαού, αλλά και για την προοπτική των αγώνων, παρέμβηκε στο στενό αντικατασταλτικό τόνο που κυριαρχούσε.

Μετά από πάνω από δύο χρόνια, δεν ξεχνάμε την στρατηγική επιχείρηση του συστήματος να συγκαλύψει και να διαστρεβλώσει τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του νεολαίου αγωνιστή. O Βασίλης Μάγγος αποτελεί ένα ακόμα όνομα στην τεράστια λίστα των θυμάτων του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Η μνήμη του θα συνεχίσει να ζει μέσα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού για καθαρό αέρα, για ζωή με δικαιώματα

- Να τιμωρηθούν οι βασανιστές του, που τον οδήγησαν στον θάνατο.

- Όλοι-ες στην συγκέντρωση της Παρασκευής 21/10, ώρα 9:00, Δικαστήρια Βόλου












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου