Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση στο Βόλο το Σάββατο 13 Μάη (+ φωτο)

Με καλή μαζικότητα για τα δεδομένα του Βόλου πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική πορεία που καλέστηκε με πρωτοβουλία της Αντιιμπεριαλιστικής Συνέλευσης Βόλου και του Διαρκή Αγώνα. Συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία, η Λέσχη εργαζόμενων και Ανέργων, ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» καθώς σχήματα και συλλογικότητες του α/α/ε χώρου από διάφορες πόλεις. Η παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ ήταν έντονη καθ’ όλη την διάρκεια της διαδήλωσης, ενώ στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», στο οποίο στρατοπεδεύουν Αμερικάνοι πεζοναύτες, όπου κατευθυνόταν η πορεία, ήταν αποκλεισμένο από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε και στις δύο συσκέψεις που έγιναν στον Βόλο για την οργάνωση της συγκέντρωσης και της πορείας, κάλεσε στην συγκέντρωση με προκήρυξη και ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Ενώ παράλληλα συμμετείχε και έκανε παρέμβαση με τοποθέτηση στην εκδήλωση συζήτηση που οργάνωσαν την Παρασκευή 12 Μάη στο Εργατικό Κέντρο η Αντιιμπεριαλιστική Συνέλευση Βόλου και ο διαρκής Αγώνας. Στην πορεία με πανό συνθήματα και πλατύ μοίρασμα της προκήρυξης, έθεσε το ζήτημα της καταδίκης των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και την εγκατάσταση των αμερικανονατοϊκών φονιάδων στην Θεσσαλία και όλη την χώρα, για την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Κόντρα σε ένα φιλο-ρωσικό κλίμα που αναπτύσσεται από οργανώσεις της Αριστεράς και της Αναρχίας με αφορμή την σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας φώναξε το σύνθημα ΗΠ-ΝΑΤΟ-Ρωσία , έξω όλοι από την Ουκρανία και ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών και της εργατιάς ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή «προστάτη» και την πολιτική της εξάρτησης, πρέπει να ανασυγκροτηθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και ζωής. Για να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η φιλία των λαών ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό. Για να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Για να σταματήσει η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια ενάντια σε εκείνα της Ρωσίας που καμία σχέση δεν έχει με το μέλλον που αξίζει ο λαός, η νεολαία και η εργατιά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου