Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στην συγκέντρωση 3/5, ώρα 9:00, στα Δικαστήρια Βόλου

  Μαζικοί Αγώνες ενάντια στην Ολομέτωπη Επίθεση του συστήματος.

Όλοι στην Συγκέντρωση την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 9:00, έξω από τα Δικαστήρια Βόλου.

Ενάμιση μήνα μετά την προσχεδιασμένη επίθεση ΜΑΤ και ασφαλιτών ενάντια στους συγκεντρωμένους και τον Γιάννη Μάγγο έξω από τα δικαστήρια Βόλου κατά τη διάρκεια της δίκης των αστυνομικών που χτύπησαν βάναυσα τον Βασίλη Μάγγο τις μέρες των κινητοποιήσεων τον Ιούνη του ‘20, στις 3/5 εκδικάζονται τρεις αλληλένδετες υποθέσεις.

- Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον φοιτητή-αγωνιστή Θ.Σ. που συνελήφθη με άδικες και ψευδείς κατηγορίες έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 13/6/2020. Η βάρβαρη επίθεση ενάντια σε όσους διαδήλωναν αλλά και η συστημική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης του θανάτου του Βασίλη Μάγγου μετά τον βασανισμό του από την αστυνομία μία μέρα μετά, αποκαλύπτει ότι εταιρία-κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος δεν διστάζουν να περιφρουρούν με ωμή βία τα συμφέροντα και τα κέρδη ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες λαού και νεολαίας, συνεχίζει να βρίσκει απέναντί του όλες τις εξαρτημένες αστικές κυβερνήσεις όσο και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και το Δήμο Βόλου που ακόμα πρωταγωνιστούν στην προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Πρώτα με την νομιμοποίηση της καύσης σκουπιδιών, τώρα με τη δημιουργία πλωτής πλατφόρμας αεριοποίησης και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό.

- Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους τρεις κατοίκους του χωριού των Σταγιατών που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα να αγωνίζονται για καθαρό, δημόσιο και δωρεάν νερό. Όπως ακριβώς και με το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, έτσι και το θέμα με την ιδιωτικοποίηση του νερού των Σταγιατών αποτελεί ένα παράδειγμα της ακόρεστης επιθυμίας του κεφαλαίου και του καπιταλιστικού συστήματος για ακόμα περισσότερα κέρδη, τα οποία θα πατάνε πάνω στην σάρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού της πόλης μας σε ζωή και υγεία. 

- Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δύο αγωνιστές που διαμαρτυρήθηκαν στο ξεπούλημα του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Η ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού σημαίνει διεύρυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου από τη διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού αλλά -όπως έγινε και με το ρεύμα και με τις μεταφορές (τρένα, λεωφορεία κτλ)- το κόστος για τη συντήρηση θα επιβαρύνει το λαό. Για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς και πετσόκομμα των ήδη ισχνών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ταυτόχρονη εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων αποτελεί κομμάτι της κατεύθυνσης του Δήμου Βόλου και συνολικά του συστήματος να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τους λαϊκούς αγώνες. Πάει χέρι-χέρι με την όξυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής του λαού και της νεολαίας που βράζουν από αγανάκτηση και οργή μπροστά στην ανελέητη καταλήστευση των δικαιωμάτων τους. Όταν η μοναδική κατεύθυνση που μπορεί να ακολουθήσει είναι το βάθεμα της πολιτική της φτώχειας, των μισθών πείνας και της εξαθλίωσης, του πολέμου και της εξάρτησης, το σύστημα -και η κάθε κυβέρνησή του- ξέρει πολύ καλά ότι θα υπάρξουν κοινωνικά ξεσπάσματα.

Για αυτό το λόγο θωρακίζονται ενάντια στους λαϊκούς και ταξικούς αγώνες, προσπαθούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» και να αποπροσανατολίσουν τις συνειδήσεις από το δρόμο της αντίστασης, της οργάνωσης και της διεκδίκησης. Ιδιαίτερα σήμερα που το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε, με τον πιο τραγικό τρόπο, σε όλο το λαό την βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και ποτάμια οργής κατακλύζουν τους δρόμους όλης της χώρα, στα πρόσωπα των δικαζόμενων αγωνιστών προσπαθούν να καταδικάσουν τις λαϊκές αντιστάσεις.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές!

Ο λαός δεν ξεχνά! Οργανώνεται, νικά!

Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής! Μαζικοί αγώνες για δημοκρατικά δικαιώματα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου