Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΚΚΕ(μ-λ) | Επίθεση με drones στο Κρεμλίνο: Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας σε παροξυσμό

Κατακόρυφη αύξηση της έντασης και των παγκόσμιων κινδύνων για τους λαούς

Η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι ανάγκη ζωής!

Η επίθεση με ντρόουνς στο Κρεμλίνο,  όποιος και αν την πραγματοποίησε υπενθύμισε σε όλους ξανά πως ο προηγούμενος πολεμικός τυχοδιωκτισμός φαίνεται μεγάλος μέχρι να έρθει ο επόμενος! Μια τέτοια άνευ προηγουμένου τυχοδιωκτική κίνηση, ανεβάζει κατακόρυφα τους κινδύνους για την ανθρωπότητα. Ήδη η Μόσχα θεωρεί νόμιμη την ανταπόδοση της επίθεσης με ένα αναλογικό (;) χτύπημα στο Κίεβο και είναι σίγουρο πως ότι και αν επιλέξει τελικά, η «απάντηση» όταν και όπως έρθει θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή.  

Οι ΗΠΑ δήλωσαν άγνοια και πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επίθεση προήλθε από το Κίεβο, όπως άμεσα εκτίμησε η Ρωσία. Επιπλέον στα δυτικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν τμήματα των απόρρητων εγγράφων που  έδειχναν ότι οι ΗΠΑ είχαν αποτρέψει στην επέτειο του ενός χρόνου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιθετικές ενέργειες του Κιέβου προς την Μόσχα.

Πάντως, αν η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου, δεν μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτό πως μια κίνηση τέτοιας κλίμακας έγινε χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ!

Ακόμα όμως και αν δεχτούμε αυτήν την εκδοχή, αυτό σημαίνει πως το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου, τυχοδιωκτεί σε βάρος του λαού της Ουκρανίας και όλης της ανθρωπότητας, προκειμένου να ασκήσει πίεση στα δυτικά αφεντικά του, στην κατεύθυνση μεγαλύτερης εμπλοκής τους, ενόψει και της πολυδιαφημιζόμενης «ουκρανικής αντεπίθεσης».

Οι εξελίξεις παίρνουν ακόμα πιο επικίνδυνη τροχιά και μαυρίζουν τον ορίζοντα, εάν ισχύει η εκδοχή της έγκρισης από την Ουάσιγκτον. Εάν δηλαδή η διοίκηση Μπάιντεν ως η κυρίαρχη τάση στα πλαίσια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, πριμοδότησε έναν τυχοδιωκτισμό τέτοιας κλίμακας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην φρίκη μιας απότομης κλιμάκωσης των πολεμικών μέσων και στόχων.

«Τέλος» δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως, αυτό που ισχυρίζεται το καθεστώς του Κιέβου και ορισμένες δυτικές «δεξαμενές σκέψης»,  η πιθανότητα να υπήρξε κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας για να νομιμοποιήσει έτσι μια κλιμάκωση των πολεμικών ενεργειών της.

Όπως και αν έχει, τα προηγούμενα επιβεβαιώνουν, δυστυχώς για τους λαούς, πως η σύγκρουση αυτή, που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πολεμούν δια μέσω του αντιπροσώπου τους, δηλαδή του αντιδραστικού καθεστώτος του Κιέβου, που όμως το έχουν μετατρέψει σε δικό τους άβαταρ,  και η Ρωσία συμμετέχει απ’ ευθείας, έχει διακυβεύματα που εκτείνονται σε πλάτος και βάθος πολύ πέραν της έτσι κι αλλιώς σημαντικής στρατηγικά Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ πιέζονται και πιέζουν αφόρητα, γιατί αυτός ο πόλεμος συνδέεται άρρηκτα με την διαιώνιση της δυτικής κυριαρχίας επί του πλανήτη και της δικής τους στόχευσης να αντιστρέψουν μια πορεία σχετικής αποδυνάμωσης. Επείγονται διπλά διότι γνωρίζουν ότι η κοινή δυτική στάση, όχι μόνο δεν είναι δεδομένη αλλά στο παρασκήνιο εμφιλοχωρούν οι διαφορετικές έως και αντιθετικές φιλοδοξίες και στοχεύσεις των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών της Γερμανίας και της Γαλλίας.  Επείγονται τριπλά διότι από τη μια μεγαλώνει η αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουν την κινέζικη ιμπεριαλιστική ανάδυση και από την άλλη θέλουν να αποτρέψουν την δημιουργία μιας στρατηγικής συμμαχίας Ρωσίας – Κίνας.

Η Ρωσία, δεν διανοείται ότι θα χάσει «στο γήπεδό της», ενώ ταυτόχρονα ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί μια τακτική ήττα αλλά ήττα που συνδέεται άρρηκτα με την δική της υπόσταση ως ιμπεριαλιστική χώρα. Γι’ αυτό και οι πυρηνικές απειλές που έχει διαρκώς στο τραπέζι δεν είναι μπλόφα αλλά ένα πραγματικό όπλο που κραδαίνει στον αντίπαλο ιμπεριαλιστή των ΗΠΑ.

Μάλιστα με τις σημερινές ανησυχητικές δηλώσεις Πεσκόφ, που δείχνει ανοιχτά τις ΗΠΑ ως το εγκέφαλο και το καθεστώς του Κιέβου ως απλό εκτελεστικό όργανο, η σύγκρουση ανεβαίνει σε πολύ μικρό χρόνο, πολλά επίπεδα επικινδυνότητας ταυτόχρονα.

Για τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, ξημερώνουν  ακόμα πιο άγριες μέρες. Αναγκαίο από την πλευρά των κομμουνιστικών και αγωνιστικών αριστερών  δυνάμεων η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την δημιουργία Μετώπου των Λαών ενάντια στον Πόλεμο και τον Ιμπεριαλισμό. Η εντατικοποίηση των προσπαθειών και των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης στην χώρα μας που είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της από τις ΗΠΑ-το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στην μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα, με την πάλη για να απεμπλακεί η χώρα μας από τον άδικο αυτό πόλεμο!

4-5-2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου