Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η επίσημη ρατσιστική προπαγάνδα οπλίζει το χέρι του φασισμού!

Ρατσιστικό πογκρόμ τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται στον Έβρο. Άνδρας απήγαγε μετανάστες και τους έκλεισε σε καρότσα οχήματος. Η αστυνομία φυλακίζει πρόσφυγες που βρίσκει στα βουνά και τους κατηγορεί για εμπρησμό. Οι 26 απανθρακωμένοι ανακοινώθηκαν ως μετανάστες, για να μειωθεί η αξία της ζωής τους.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πετσωμένων ΜΜΕ ενισχύουν τα σενάρια "οργανωμένου σχεδίου" και "ασύμμετρης απειλής", ενώ πληθαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη που προβάλλουν (ανοιχτά ή συγκαλυμμένα) αυτά τα σενάρια.

Για άλλη μια φορά, το σύστημα προσπαθεί να πετάξει από πάνω του την ευθύνη για τις πυρκαγιές, καταφεύγοντας στη συνωμοσιολογία και το ρατσισμό. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και παίζεται σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά. "Η ΕΥΠ ερευνά υην υπόθεση". "Φταίνε οι Τούρκοι, οι μετανάστες, οι Ρομά"! Όλοι εκτός από την κρατική αδιαφορία και τη δίψα του κεφαλαίου για κέρδος.

Αυτή η πολιτική ενισχύει τις φασιστικές φωνές, που με τη σειρά τους, αναπαράγουν ακόμα πιο σκοταδιστικές απόψεις.

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος μας έχει αφήσει όλους απροστάτευτους μπροστά σε κάθε κίνδυνο και ψάχνει για άλλοθι. Ο ηθικός και φυσικός αυτουργός των πυρκαγιών είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές που κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα και επιβάλουν πολιτικές λιτότητας.

Να γυρίσουμε την πλάτη μας στα ρατσιστικά κηρύγματα! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου