Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Στις φλόγες…

 
Η νύχτα για τους κατοίκους του Ασπροπύργου, της Φυλής,  των Λιοσίων,  θα είναι μακρά. Τα πύρινα μέτωπα έχουν εξαπλωθεί σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Η επόμενη μέρα θα δείξει το μέγεθος της καταστροφής,  όχι μόνο για το Θριάσιο Πεδίο, αλλά για ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Το τοξικό νέφος που πλημμυρίζει τις πόλεις μας,  θα έχει τις επιπτώσεις του για δεκαετίες στην υγεία μας,  στον αέρα,  στο νερό,  στο χώμα,  σε ολόκληρο το οικοσύστημα.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και το αποτελεσματικό επιτελικό κράτος που τόσο καλά λειτουργεί,  όπως λένε τα ΜΜΕ τους,  αδυνατεί να ελέγξει μια φωτιά που ξεσπάει μέσα στον οικιστικό ιστό και μέσα στη βιομηχανική περιοχή,  που ανεξέλεγκτα λειτουργεί και συνεχώς εξαπλώνεται. Η χρήση φθηνής γης,  επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς κανόνες ασφαλείας,  που πολλές φορές «προκαλούν» την τύχη τους για να εισπράξουν τεράστιες ασφάλειες,  να γλυτώσουν από τα εργασιακά βάρη και να κάνουν μια νέα αρχή με μοντέρνες προδιαγραφές και πανάρχαιες αντιλήψεις που αγνοούν την ανθρώπινη ζωή, του λαού και των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

476 φωτιές λέει ξέσπασαν από το Μάιο στον Ασπρόπυργο,  και οι τοπικοί άρχοντες, και όχι μόνο, δείχνουν με το δάχτυλο τους Ρομά. Θα βόλευε πολύ να τους ξεφορτωθούν με την ευκαιρία,  μια και το σύστημα του κεφαλαίου,  σύστημα της ευκαιρίας που δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο,  ακόμα και τις μεγαλύτερες τραγωδίες,  όπως τα Τέμπη,  ξέρει να το κάνει καλά. Φταίνε οι Ρομά,  στην Αλεξανδρούπολη οι μετανάστες,  φταίνε τα σκουπίδια που οι ανεύθυνοι πετάνε,  φταίει η έκταση του Δήμου,  φταίει η ελλιπής αστυνόμευση. Οι άρχοντες,  έκαναν ότι μπορούσαν,  για να γεμίσουν τις τσέπες τους,  για να εξυπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και τα γύρω του παράσιτα. Για να ξεπουλήσουν τον τόπο από το βουνό μέχρι τη θάλασσα, στα εργοστάσια που έκλεισαν (Χαλυβουργία)  και στη θέση τους αμερικανικά κεφάλαια εξαπλώνονται σε LOGISTICS και ναυπηγεία. Κερδοφόρες επιχειρήσεις με έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων,  όπως η Orphee Beinoglou, τα Ναυπηγεία,  πέρασαν σε αμερικάνικα χέρια, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

 Η ουσία είναι μια: τα κέρδη τους,  η ζημιά μας! Η ζωή μας δεν μετράει διόλου, για όλους αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς και μας καταδικάζουν στο θάνατο. Η σημερινή καταστροφή,  δεν ήταν θεόσταλτη,  δεν ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής,  δεν ήταν αναπόφευκτη. Το κράτος, η κυβέρνηση,  οι τοπικοί άρχοντες και οι επίδοξοι μελλοντικοί,  οι τοπικοί σωτήρες κάθε χρώματος,  το μόνο που κάνουν είναι να συσκοτίζουν την πραγματικότητα και να συναινούν στο έγκλημα! Να μην αφήσουμε τη ζωή και την ελπίδα στα χέρια τους!

Ο μόνος δρόμος για να τα κερδίσουμε, είναι ο δικός μας δρόμος: του αγώνα, της διεκδίκησης και της ανατροπής! ΑΥΤΟΣ είναι ο δρόμος του λαού! Εκεί να ακουστεί δυνατή η φωνή μας. Σε κάθε γειτονιά,  σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε ανάγκη του λαού μας, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να αντιπαλέψουμε το μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/8/2023 ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


Να διεκδικήσουμε μαζικά σε κάθε περιοχή την άμεση εξασφάλιση και την πλήρη αποζημίωση όσων έχουν πληγεί, την αποκατάσταση των καταστροφών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται, γνωρίζοντας ότι δίνουν τεράστια μάχη.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Κάτω η πολιτική του συστήματος που αδιαφορεί και τσακίζει τις ζωές του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου