Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Να μην σβήσει η οργή μας - Nα γίνει αγώνας ενάντια στην πολιτική που μας σκοτώνει

 Έναν επίγειο εφιάλτη ζουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του Έβρου, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο 19 Αυγούστου πήρε τραγικές διαστάσεις, έγινε ανεξέλεγκτη και στο πέρασμά της δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Πλέον, τα πύρινα μέτωπα επεκτείνονται μέχρι τη Ροδόπη, την Ξάνθη και την Καβάλα.

Κόποι μιας ζωής κάηκαν, άνθρωποι έχασαν τη στέγη τους, ολόκληρο το οικοσύστημα καταστρέφεται με τα ζώα και τις δασικές εκτάσεις να γίνονται στάχτη. Οι τελευταίες ειδήσεις κάνουν λόγο για 18 απανθρακωμένους μετανάστες που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς. Δολοφονημένοι από το σάπιο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα. Βαφτισμένοι από τα βρώμικα ΜΜΕ «παράνομοι» ακόμα και αφού έχουν καεί ζωντανοί.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκκενώθηκε και οι φλόγες πέρασαν περιμετρικά του. Οι ασθενείς πετάχτηκαν στα λιμάνια και τα καράβια. Η φωτιά έφτασε να απειλεί το τμήμα Ιατρικής και Μοριακής Βιολογίας του ΔΠΘ, ενώ η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά αποπνικτική.

Αυτή η πύρινη λαίλαπα δυστυχώς δεν είναι η μοναδική που βιώνει ο ελληνικός λαός, αλλά προστίθεται σε μια ατελείωτη λίστα με άλλες περιοχές, όπως πρόσφατα τη Ρόδο και την Αττική και στο κοντινό παρελθόν την Εύβοια και το Μάτι.

Η πολιτική που εφαρμόζει το σύστημα είναι γνωστή. Τα ρίχνουν όλα στον κακό άνεμο, τη φύση και το κακό ριζικό. Η τακτική που ακολουθούν είναι οι εκκενώσεις δεκάδων οικισμών, οι οποίοι καταστρέφονται κατά σειρά. Ενώ η συζήτηση για τα ψίχουλα επιδόματα, αν δοθούν, δεν είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα.

Το σύστημα αυτό της εκμετάλλευσης, μαζί με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν να το υπηρετήσουν, είναι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Είναι αυτοί που αδιαφορούν για την ζωή και τα υπάρχοντα του λαού. Είναι αυτοί που επιλέγουν να δώσουν δισεκατομμύρια όταν πρόκειται για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και νατοϊκές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, αλλά δε λαμβάνουν στοιχειώδη μέτρα πυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Είναι αυτοί που χτυπάνε το δικαίωμα του λαού στην ζωή, στον καθαρό αέρα που αναπνέει, στη στέγη, στη δουλειά, την περίθαλψη, τις σπουδές!

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει απέναντι τους! Γιατί όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Είναι αναγκαίο να μπούμε στα συλλογικά όργανα πάλης μας και να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσουμε ξανά τον Φοιτητικό μας Σύλλογο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα δική μας!

  • ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ/ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
  • ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Αναδημοσίευση από Αγωνιστικές Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου