Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη (φώτο)

Ολοκληρώθηκε στον Βόλο η πορεία για τη συμπλήρωση των 15 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου με πολύ μεγάλη μαζικότητα. Συμμετείχαν οργανώσεις και σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΣΕΚ, ΝΑΡ, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου) και αναρχικές συλλογικότητες. Άλλες δυνάμεις (ΑΡΙΣ, ΑΡΑΣ) κατέβηκαν με πανό φοιτητικών συλλόγων είτε με ψηφίσματα συνελεύσεων ή με ψηφίσματα ΔΣ, παρόλο που συζητήσεις δεν συνέβησαν στις σχολές και δεν έλειψαν και οι προσπάθειες να μπλοκαριστούν συνελεύσεις. Για ακόμα μια χρονιά, το ΚΚΕ επέλεξε να μην κατέβει στον δρόμο, δείχνοντας την ενσωμάτωση του σύστημα. Στην διαδήλωση συμμετείχαν με πανό, ανακοινώσεις, συνθήματα και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, ενώ το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε με την προκήρυξή του.

Με έντονη παρουσία υπήρξαν ΜΑΤ σε διάφορα σημεία της πόλης. Προς το τέλος της πορείας χτύπησαν από τα πίσω με δακρυγόνα, ενώ έκαναν και 15 προσαγωγές, εκ των οποίων 11 ανήλικοι! Δεκαπέντε χρόνια μετά το σύστημα δέρνει, ρίχνει ξύλο και χημικά στον λαό, που διαδηλώνει κατά της κρατικής καταστολής. Γνωρίζει ότι δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά οι δολοφονίες και η τρομοκρατία. Είναι μέρος της πολιτικής του. Φασιστικοποίει τη δημόσια και πολιτική ζωή για να περάσει ευκολότερα νόμους, που θα καταπιέζουν περισσότερο τον λαό και τη νεολαία. Θεώρει τον λαό εχθρό του και τον θέλει με σκυμμένο το κεφάλι.

Σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση, χρειάζεται να προβάλλουμε αντίσταση. Και αυτό θα το κάνουμε συλλογικά. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές μας. Με οργάνωση και αγώνα, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου