Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Μαζική συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό

Χαιρετίζουμε τις μάζες λαού και νεολαίας που κατέβηκαν στον δρόμο στις 9/12 να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκατάσταση πλατφόρμας LNG στο Παγασητικό. Στη συγκέντρωση και στη μετέπειτα πορεία παρέμβηκαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΣΕΚ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Συντονισμός Συλλογικοτήτων) με πανό και προκηρύξεις. Κατέβηκαν και άλλοι σύλλογοι (περιβαλλοντικοί, πολιτιστικοί, διδασκόντων, εργαζομένων κ.α.), σωματεία καθώς και το ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε με πανό και προκηρύξεις.

Κατάπτυστη και θρασύτατη ήταν η παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα αστικά κόμματα, των οποίων οι πολιτικές έχουν δώσει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές φονιάδες και έχουν καταληστεύσει όσο κανείς άλλος το περιβάλλον και τις ζωές του λαού, αναίρεσαν τον εαυτό τους και πήραν υποτίθεται το μέρος μας. Προφανώς, προσπαθούν ακόμα να γίνουν μια αντιπολίτευση «στο ύψος τον περιστάσεων» και να αποτελέσουν πάλι μια σταθερή εναλλακτική για το πολιτικό σύστημα απέναντι στη ΝΔ. Μην ξεχνάμε, από την άλλη, ότι έρχονται και ευρωεκλογές…

Η υγεία του λαού και η φύση της Μαγνησίας έχουν δεχθεί απανωτά χτυπήματα με καύσεις σκουπιδιών, πυρκαγιές και πλημμύρες. Μοναδικός ένοχος γι αυτό η ντόπια αστική τάξη, που πλουτίζει απ’ την λεηλασία της φύσης και είναι διατεθειμένο να εκπληρώσει και την τελευταία επιθυμία των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ απ’ τους οποίους εξαρτάται. Και ο Παγασητικός κεντρίζει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον τους.

Γι αυτό και ο αγώνας αυτός χρειάζεται συνέχεια! Να μην γίνει αυτή η μαζική πορεία μια τουφεκιά στον αέρα, όπως πολλοί –αριστεροί και μη- θα επιδιώξουν. Να ανοίξουν συζητήσεις σε συνελεύσεις σχολών, σωματείων και γειτονιών. Με οργάνωση και αγώνα, να υπερασπιστούμε το περιβάλλον και τις ζωές μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου