Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF!

Βόλος, 30 Μάη 2017


Το εργοστάσιο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με τη στήριξη κυβέρνησης και υπουργείου, θέλει να ξεκινήσει διαδικασίες για την καύση RDF, δηλαδή καύση σκουπιδιών!

Ο επιθετικός και  αντιδραστικός σχεδιασμός των δυνάμεων του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να σταματήσει στην αφαίρεση δικαιωμάτων και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού. Στην προσπάθειά του για να αναπαραχθεί σαν τέτοιο, καταστρέφει ακόμη και το φυσικό περιβάλλον. Μολύνει, σπέρνει αρρώστιες, δημιουργεί πόλεις τέρατα πλήρως εχθρικές απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς.

Αυτό ακριβώς γίνεται και με την καύση του RDF. Θέλουν να αξιοποιήσουν τα σκουπίδια, για μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος της υγείας των εργαζόμενων, του λαού αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Θα μειωθεί το κόστος παραγωγής και θα σωθούν οι θέσεις εργασίας μας λένε από την ΑΓΕΤ αλλά και άλλοι απολογητές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Τους απαντάμε ότι το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή πάει μαζί, δεν το διαχωρίζουμε, δεν το διαπραγματευόμαστε!

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Προκήρυξη της Ταξικής Πορείας για τις εξαγγελίες Γαβρόγλου και την προσχολική αγωγή

Κόντρα στις αυταπάτες και τη σύγχυση, 
κοινός αγώνας μόνιμων και συμβασιούχων για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά



Λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του 4ου μνημονίου επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -σε μια από τις γνωστές προσπάθειές της να θολώσει τα νερά και να παρουσιάσει φιλολαϊκό δήθεν πρόσωπο- εξήγγειλε την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία και τη θέσπιση της υποχρεωτικής δεκατετράχρονης εκπαίδευσης μέχρι το τέλος της τριετίας.



Συγκινήθηκε δήθεν η κυβέρνηση από το πρόβλημα των οικογενειών που τα παιδιά τους μένουν εκτός δομών, την ώρα που ψηφίζει το ένα βάρβαρο μέτρο μετά το άλλο! Και εμφανίζει ως λύση τη θεσμική διευθέτηση του ζητήματος. Τόσο απλά!

Αυτό ήταν όμως μέχρι σήμερα το πρόβλημα ή μήπως ο ανεπαρκής αριθμός δομών και οι μηδενικές προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν; Και τελικά, τι πραγματικά θα επιφέρει το συγκεκριμένο μέτρο εάν εφαρμοστεί;


ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στους ΟΤΑ!

   Εργάτες, εργαζόμενοι,

Οι 15.000 εργαζόμενοι στους δήμους μετά τις παρατάσεις συμβάσεων που γίνονται από το 2015, με τελευταία την παράταση με βάση το άρθρο 16, ν. 4429, «τροπολογία Βερναρδάκη» μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017,  είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Ιανουάριο του 2017. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να στήσει τον πελατειακό της μηχανισμό έδινε ψεύτικες υποσχέσεις για μονιμοποίηση με παρατάσεις, υποσχόμενη ότι κανένας δεν θα χάσει την δουλειά του.
Επικαλούμενη την αδυναμία νομοθέτησης της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, λόγω των υποχρεώσεών της απέναντι στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, μέσα από τις αντεργατικές συμφωνίες που υπέγραψε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνεχίζει να εξαπατά τους εργαζόμενους με δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης. Η παράταση των συμβάσεων ήταν το εργαλείο χειρισμού των προβλημάτων των δήμων λόγω έλλειψης προσωπικού, της καλλιέργειας αυταπατών στο αίτημα των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, της προσπάθειάς της να δείξει ότι παλεύει ενάντια στην ελαστική εργασία, ενώ ψηφίζει νόμους για ακόμη πιο βάρβαρες σχέσεις εργασίας.
Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβάσεων, παράνομη και την καταβολή μισθών, με απειλή επιστροφής των μισθών. Αρκετοί δήμοι απέλυσαν αυτούς που συμπλήρωσαν το 24μηνο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η ΚΕΔΕ  δια στόματος Πατούλη μιλάει για κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους για λύση του προβλήματος ενώ έχει πάρει θέση στην πράξη με απολύσεις, άρνηση παράτασης, μη καταβολή δεδουλευμένων. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ εισηγείται νέον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών για να τους μετατρέψει σε αποθήκες παιδιών με αυξημένο ωράριο και ημέρες  λειτουργίας, αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με την ίδια αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού που ισχύει σήμερα, αλλά ούτε αυτή εφαρμόζεται.