Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΒΟΛΟΣ | Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, Σάββατο 14/10, στις 12:00, στην Πλατεία Αγ. Νικολαίου


- για να σταματήσει το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού,

- για να καταδικαστούν τα εγκλήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ

- για να καταδικαστούν τα ψέματα και η προπαγάνδα των ελληνικών ΜΜΕ που βρίσκονται στην υπηρεσία των Αμερικάνων, Ισραηλινών και Ευρωπαίων,

- για την στήριξη της αντίστασης της δοκιμαζόμενης Παλαιστίνης και του δίκαιου αγώνα του λαού της για γη, ζωή και λευτεριά



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!


Ανακοίνωση που στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ:

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση τη μαρτυρική Γάζα!

Για 6η ημέρα μετά την εκδήλωση της Παλαιστινιακής αντίστασης, που έσπασε το φράγμα του αποκλεισμού, το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Εφαρμόζει πλήρη αποκλεισμό, «κόβοντας» την παροχή ρεύματος, νερού, τροφίμων, ενώ μετά από γενική επιστράτευση ετοιμάζεται και για χερσαία εισβολή. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση του κράτους – δολοφόνου στην, εδώ και 75 χρόνια, κατεχόμενη Παλαιστίνη, που ήδη μετρά χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους! Οι απειλές του Νετανιάχου για ισοπέδωση της Γάζας είναι ενδεικτικές των προθέσεων τους, με στόχο την τρομοκράτηση και την υποταγή του Παλαιστινιακού λαού.

 Οι ιμπεριαλιστές το στηρίζουν και το τροφοδοτούν
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συναινούν -  τα ΜΜΕ συκοφαντούν!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ που έστησαν το σιωνιστικό κράτος, που στήριξαν και τροφοδότησαν τα χρόνια εγκλήματα του, αυτοί που βομβαρδίζουν και τρομοκρατούν λαούς όπου Γης, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και σπεύδουν τώρα να το στηρίξουν. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, που την έχει εμπλέξει στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, που την έχει μετατρέψει σε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, είναι συνένοχη στο έγκλημα (όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις). Είναι αυτοί που σύναψαν και διατηρούν συμμαχικούς άξονες με το Ισραήλ “made in USA”. Ταυτόχρονα, μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση συκοφάντησης, έχει στηθεί απ΄ τα ντόπια και παγκόσμια Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης (πρώτα απ΄ όλα, απ΄ αυτά των ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ), για να διαβάλουν την παλαιστινιακή αντίσταση, για να παρουσιαστεί το «θύμα», «θύτης», για να δικαιολογηθεί η κατοχή και η  γενικευμένη σφαγή! 

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!

Τα 2,5 εκατομμύρια του λάου της Γάζας, φυλακισμένα εδώ και δεκαετίες, με άνδρες γυναίκες και παιδιά να δολοφονούνται καθημερινά, καταδικασμένα σε απίστευτες διακρίσεις, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση δεν έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με τους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές, να ζήσουν! Δεν έχουν το δικαίωμα να αντισταθούν στην ολοένα και πιο ασφυκτική τους καταπίεση! Όπως δεν έχει το δικαίωμα ο Παλαιστινιακός λαός να διεκδικήσει λεύτερη πατρίδα! Ο αγώνας ενός λαού για να ζήσει, για λευτεριά και ανεξαρτησία, είναι εξ’ ορισμού δίκαιος. Και δεν κρίνεται με όρους «ιδεολογικής συμφωνίας» με τα κινήματα που εκδηλώνει, παρά το γεγονός ότι μόνο μια αριστερή επαναστατική συγκρότηση θα υπηρετήσει την πραγματική εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Επικίνδυνα σύννεφα πολέμου μαζεύονται στην περιοχή και στον πλανήτη!

Παράλληλα συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση και εκατόμβες νεκρών και τραυματιών,  ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία. Η κεντρική σύγκρουση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, από τη μια -μέσω του ενεργούμενου της καθεστώτος Ζελένσκι- και της Ρωσίας από την άλλη. Η σύγκρουση που έχει θέσει με τον πιο ανοιχτό τρόπο το ζήτημα  ποιος ιμπεριαλιστής θα ηγεμονεύσει στον πλανήτη. Η σύγκρουση που εκβιάζει με θερμό τρόπο τη διαμόρφωση των στρατηγικών συμμαχιών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η σύγκρουση που προκαλεί αναταραχές και αναζήτηση ρόλων στις ενδιάμεσες δυνάμεις και τροφοδοτεί τους κάθε είδους
 τυχοδιωκτισμούς.

Από αυτή την κεντρική σύγκρουση και τα αδιέξοδα που συσσωρεύει παράγονται  τα αιματηρά γεγονότα στον Καύκασο, η απειλή μεγάλου πολέμου στην Αφρική, οι θερμάνσεις στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων.

Σε αναφορά με αυτή τη σύγκρουση οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη απειλούν με φλόγες πολέμου ολόκληρη τη Μ. Ανατολή. Οι ΗΠΑ με όργανο τους το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ βλέπουν στις εξελίξεις αυτές την ανάγκη και τη δυνατότητα μιας επιχείρησης «επανακατάκτησης» της περιοχής, στοίχισης των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, απομόνωσης του Ιράν. Σε αυτή την επιχείρηση σέρνουν και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να αποκαταστήσουν τη συνοχή –και να αναβαθμίσουν την ηγεμονία τους- στη Δύση. ΗΠΑ και Βρετανία στέλνουν στόλο και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται ταυτόχρονα η Ρωσία, που θέλει να υπερασπιστεί τα ερείσματα της, να ενισχύσει το γεωπολιτικό ρόλο της στην περιοχή. Με τους δικούς της όρους παρεμβαίνει και η Κίνα που τα χαρακτηριστικά και οι επιδιώξεις της δε «χωρούν» στη Δυτική συμμαχία αλλά μέχρι τώρα βρίσκεται τακτικά και όχι στρατηγικά δίπλα στη Ρωσία.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται στο δρόμο της προετοιμασίας ενός γενικευμένου πολεμικού ολέθρου! Ο οξυνόμενος διχασμός εντός των κυρίαρχων δυνάμεων στις ΗΠΑ έχει επίδικο την αναζήτηση εκείνου του δρόμου που θα αναδείξει τις ΗΠΑ νικήτριες σε αυτό το μακελειό.

Και η Ελλάδα «της σωστής πλευράς της ιστορίας» αποτελεί μια βάση πολέμου των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων! Μια χώρα-προπύργιο των εξορμήσεων τους από κάθε πλευρά (βόρεια και νότια) των συνόρων της. Μια χώρα βουτηγμένη στους πολεμικούς «άξονες» που διαμόρφωσαν οι ΗΠΑ και βυθισμένη στο πλέγμα των αντιδραστικών ανταγωνισμών της με την Τουρκία! Σπεύδοντας μάλιστα να βγάλει  και τη φρεγάτα  «Ψαρά» νότια της Κύπρου, προς εξυπηρέτηση των αμερικάνικων σχεδίων. Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, οι κυβερνήσεις του και τα κόμματα του, σέρνουν τη χώρα και το λαό στους πιο μεγάλους κινδύνους!    
    
Μέτωπο και αλληλεγγύη των λαών ενάντια σε ιμπεριαλισμό- φασισμό-πόλεμο!

Απέναντι στη μελανή αυτή κατάσταση υπάρχει διέξοδος! Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κοινή πάλη των λαών απέναντι σ΄ όλα αυτά που μας ετοιμάζουν οι ισχυροί της Γης. Η εναντίωσή  τους στα πολεμοχαρή σχέδια των ιμπεριαλιστών, στους άδικους πολέμους και στο σύστημα που τους γεννά. Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται. Ένας τέτοιος είναι ο Παλαιστινιακός λαός! Ο λαός μας θα σταθεί αλληλέγγυος στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης! Την ίδια στιγμή πρέπει να ξεδιπλώσει ένα ισχυρό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στους κάθε είδους «προστάτες», στις βάσεις τους, στην παρουσία τους, και στα πολεμοχαρή τους σχέδια! 

ΕΞΩ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΓΑΖΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου