Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Έξω οι βάσεις, αγώνας για την Απεμπλοκή.

 Σε σημερινό δημοσίευμα του Βήματος (6.11.23) γίνεται λόγος για πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ που εντάσσεται πλέον και αυτό στη δύναμη των Αμερικανών/Νατοϊκών στην Νότιοανατολική Μεσόγειο.

Δύο αεροπλανοφόρα, πλήθος από σκάφη υποστήριξης και υποβρύχια ικανά να φέρουν πυρηνικά έως 1000 λίβρες φορτωμένα σε tomahawk.

Κομβικό ρόλο στη δραστηριότητα και παραμονή όλων αυτών στην περιοχή, η δυνατότητα ελλιμενισμού και στάθμευσης στον κόλπο της Σούδας και στο διαμάντι της Μεσογείου.
Οι προθέσεις δηλωμένες.. όσο και η σωστή πλευρά της ιστορίας επίσης.

Ευτυχώς που δεν έχουμε σχέση με αυτήν τη περιοχή θα έλεγε κανείς κάτοικος.. του πλανήτη Άρη.

Μόνο που τυχαίνει να ζούμε στα Χανιά, τυχαίνει να βιώνουμε τις τυχοδιωκτικές και βαθιά αντιλαϊκές επιλογές της αστικής τάξης με σκοπό την αναπαραγωγή της, την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων ταξικων της βλέψεων τέτοιων και αλλιώτικων, οι οποίες επενεργούν πάνω μας άμεσα, κοντό και μακροπρόθεσμα. 

Τελευταίο μα όχι μικρής σημασίας θα έλεγα το ζήτημα της παραδοχής της είδησης σχετικά με τη ραδιενέργεια..

Πρώτο και σοβαρότερο το ζήτημα της Άμεσης εμπλοκής στη σφαγή του Λαού της Παλαιστίνης, καθώς και της συνολικότερης εμπλοκής στο πλαίσιο της σωστής πλευράς της ιστορίας.

Προβλήματα του καιρού μας,

Κάποιοι όντως είναι στον Άρη η κάπως έτσι δρουν και τοποθετούνται.

Για τους υπόλοιπους, 

Το ζήτημα τίθεται ανάποδα, η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα διαβίωσης σε αυτή τη γειτονιά, η ειρήνη και φιλιά με τους γείτονες λαούς περνά μέσα από την Αντίσταση στην υφιστάμενη πραγματικότητα.

Μέσα από την Πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και από το εν εξελίξει σφαγείο των Παλαιστινίων.

Μέσα από την Αντίσταση στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο πολέμου.

Μέσα από τον αγώνα για το ξεπεταγμα των Αμερικανικών βάσεων.

Στον Αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας.

Νίκος Κ.

Χανιά,
6/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου