Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στην συγκέντρωση 25/11, ώρα 11:00, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου. Η φετινή 25 Νοέμβρη είναι για την Παλαιστίνη!

 ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΕΣ ΚΑΤΑΧΤΟΥΝ «ΤΟ ΜΙΣΟ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ»
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Η φετινή παγκόσμια μέρα κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες βρίσκει τον λαό μας και όλους του λαούς του κόσμου να διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και να καταγγέλλουν την δολοφονική επίθεση στον λαό της Παλαιστίνης από τους Φασίστες - Σιωνιστές και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές.

Στις γυναίκες της Παλαιστίνης αφιερώνουμε την 25 Νοέμβρη και διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σ’ αυτές. Στις Παλαιστίνιες γυναίκες που δολοφονούνται, ακόμη μια φορά, από τις πολεμικές μηχανές που οι ΗΠΑ παρέχουν πλουσιοπάροχα στο μαντρόσκυλό τους στην Μέση Ανατολή, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Στις γυναίκες που μένουν χωρίς σπίτι και πατρίδα κάτω από τους συνεχείς βομβαρδισμούς, που θάβουν τα παιδιά τους και τους άνδρες τους μέσα στη φωτιά του πολέμου. Στις γυναίκες της Παλαιστίνης που μετατρέπουν το πένθος τους για τους αγαπημένους τους σε αγώνα και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αντίστασή τους μέχρι τη νίκη, μέχρι να έχουν πατρίδα λεύτερη, ανεξάρτητη, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Σ΄ αυτόν τον αγώνα οι Παλαιστίνιες γυναίκες, καταχτούν το «μισό τ’ ουρανού» που τους ανήκει!

Οι παγκόσμιες μέρες που ορίζει το σύστημα δεν είναι για μας.

Αναγνωρίζουμε την ουσία του ζητήματος της βίας κατά των γυναικών και της διπλής καταπίεσης της γυναίκας. Έχουμε καθαρό ότι ζητήματα σύμφυτα του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος δεν μπορούν να λυθούν με όρους του συστήματος που τα δημιουργεί. Αυτό το σύστημα χτίζει ένα κόσμο εχθρικό για τους ανθρώπους και για τη γυναίκα που αντιμετωπίζει πρώτη τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι εκπρόσωποί του φέρνουν μια σειρά νόμους που οδηγούν στις περικοπές στις συντάξεις, αύξηση ορίων για συνταξιοδότηση, απολύσεις εγκύων γυναικών, υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Οι βιασμοί, οι κακοποιήσεις και οι δολοφονίες γυναικών αποτελούν καθημερινότητα και το αστικό δικαστικό σύστημα αθωώνει τους θύτες ή τους ρίχνει στα μαλακά κι ενοχοποιεί τα θύματα πολύ προκλητικά. Το σύστημα που κυβερνά με τη βία, γεννά κάθε βία και αντιμετωπίζει τη βία κατά των γυναικών σαν ατομική ευθύνη της γυναίκας.

Αυτό το σύστημα γεννά τους πολέμους και σφαγιάζει λαούς για τα δικά του συμφέροντα. Όσο ο πόλεμος, η φτώχεια, η κρατική καταστολή και η φασιστικοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος σημαδεύουν την ζωή μας τόσο αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης, ξυλοδαρμών, βιασμών και δολοφονιών γυναικών.

Ένα ζήτημα βαθειά ταξικό δεν μπορεί να λυθεί από τους διεθνείς οργανισμούς που δημιουργεί το σύστημα για να διαχειρίζεται την καταπίεση και την αδικία που παράγει. Δεν θα δώσει λύση η κυβέρνηση που εντείνει την φασιστικοποίηση στη δημόσια ζωή, που στοχεύει και χτυπάει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Οι γυναίκες θα χειραφετηθούν και θα βρουν τη δύναμή τους στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Στην πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, στους αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις, πλάι πλάι με τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους συναδέλφους τους.

Στην σημερινή διαδήλωση τιμούμε τις γυναίκες της Παλαιστίνης που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην σιωνιστική κατοχή της πατρίδας τους , διεκδικώντας μια λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα!

  • ΕΞΩ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ!
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ!
  • ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου