Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΚΚΕ(μ-λ): ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το λουκέτο στο Θόλο

 Βόλος, 16/11/2023

Η σπουδάζουσα νεολαία της πόλης μας χθες κλείστηκε έξω από τις σχολές της. Συγκεκριμένα βρήκαν κλειδωμένο με λουκέτα τον Θόλο, ένα από τον οποίο κάθε χρόνο ξεκινάνε οι εκδηλώσεις και διαδηλώσεις μνήμης και πάλης για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά σχετικά με αυτό το γεγονός αυτό για το αν όλο αυτό έγινε εις γνώσιν των συλλόγων που στεγάζονται εκεί μιας και είχαν πάρει μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις αποφάσεις αγώνα, ενώ υπήρχαν και προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τον Νοέμβρη του 1973.

Οι δε δυνάμεις κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, με διακριτικά αλλά και χωρίς, όχι μόνο έκαναν ασταμάτημα κύκλους γύρω από το κτίριο αλλά σταματούσαν και νεολαίους για έλεγχο! Για να συνηθίσουμε στην παρουσία της αστυνομίας και την καταστολή, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής που επιβάλλουν.

Ένα είναι το σίγουρο. Γίνεται στοχευμένη προσπάθεια απέναντι στη νεολαία και το λαό προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να αποδυναμώσουν τις εκδηλώσεις και τη διαδήλωση για τα 50 χρόνια από τη μεγαλειώδη Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας να μαζικοποιήσουν την αυριανή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Για να υπερασπιστούμε τα αιτήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ειδικά σήμερα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, που διαμορφώνουν μια εκπαίδευση ακριβή και απρόσιτη για τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών και που οι λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα βρίσκονται καθημερινά υπό αμφισβήτηση. Για να βροντοφωνάξουμε ξανά ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που οι φονιάδες τους λυμαίνουν την πόλη και όλη τη χώρα, χρησιμοποιώντας τα εδάφη μας σαν ορμητήρια πολέμου και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο βοηθώντας το μασντόσκυλό τους Ισραήλ απέναντι στη δίκαιη Παλαιστινιακή αντίσταση.

50 χρόνια μετά το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

στους αγώνες του λαού και της νεολαίας απέναντι στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την εκμετάλλευση, την αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, στο φασισμό και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΛΟ, ΩΡΑ 18:00

ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου