Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ανταπόκριση από την διαδήλωση της 17 Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στο κέντρο της πόλης. Πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές και κατώτερη των απαιτήσεων που απαιτούσε η επέτειος των 50χρόνων. Ενώ το σώμα της πορείας ξεκίνησε με ενιαιότητα από το Θόλο, κατέληξε να σπάει σε τρία κομμάτια χωρίς καμία συνοχή ή συνεννόηση από πλευράς των οργανώσεων που πήραν την πρωτοβουλία του πολλαπλού "σπασίματος".

Το πλήθος Παλαιστινιακών σημαίων και συνθημάτων για την πάλη του Παλαιστινιακού λαού από το σύνολο της διαδήλωσης, έδωσε το στίγμα της αλληλεγγύης που τρέφει η νεολαία και ο λαός της πόλης για την ηρωική Παλαιστίνη που σήμερα σφαγιάζεται.

Στην πορεία συμμετείχαν οι "Φοιτητικοί Σύλλογοι Βόλου" που ελέγχονται από την ΠΚΣ, η "Συντονιστική Επιτροπή μαθητών" που ελέγχεται από την ΚΝΕ, η ΟΓΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και τα "Εργατικά Σωματεία και οι Φορείς" που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΗΜΜΥ, Αρχιτεκτονικής και Χωροταξίας, ο "Σύλλογος ενάντια στην εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό", ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου και η Αντιιμπεριαλιστική Συνελεύση Βόλου καθώς και το ΣΕΚ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ και η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και σχήματα του α/α χώρου.

Από πλευράς του ΚΚΕ(μ-λ) αναδείχτηκαν συνθήματα για τον αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό χρέος που άφησε ο Νοέμβρης του '73 για τους σημερινούς αγώνες νεολαίας και λαού, αλλά και πως η πάλη ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις αποτελεί την μέγιστη πάλη διεθνιστικής αλληλεγγύης του λαού μας στον λαό της Παλαιστίνης. Μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις πριν και εν ώρα της διαδήλωσης. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου