Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πλήρης δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, σχετικά με την επίθεση στο δικαίωμα του λαού στην Περίθαλψη

                                                                                                           

                                                                                                               11.12.2013

Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κατεδάφισης των υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι ιμπεριαλιστές ηγεμόνες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. εκβιάζουν και πιέζουν ασφυκτικά για την επέκταση και την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό σε όλα τα μέτωπα. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προχωρά και στη διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και Περίθαλψης για το λαό.
Ενώ έχουν ήδη μπει λουκέτα σε Νοσοκομεία, εξέλιξη που πρόκειται να συνεχιστεί και να ενταθεί με το κλείσιμο πολλών Νοσοκομείων πανελλαδικά, σε πόλεις και νησιά, καταργούνται ειδικότητες εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι προστίθενται στις στρατιές των ανέργων, μέσω και των λεγόμενων «διαθεσιμοτήτων».

Στο εξέταστρο των 5 ευρώ προστίθεται από 1/1/2014 το εισιτήριο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο ΕΟΠΥΥ, με το κλείσιμο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε πόλεις, χωριά και συνοικίες της Αθήνας, ο οποίος από «πάροχος υγείας» μετατρέπεται σε αγοραστή, μια εξέλιξη που βάζει «ταφόπλακα» σε κάθε έννοια δικαιώματος στην Περίθαλψη, για το λαό. Την ίδια στιγμή, με περιτύλιγμα τα «γενόσημα», προωθείται μια πολιτική που κάνει τα φάρμακα ολοένα και πιο δυσπρόσιτα, για τους όλο και λιγότερους πλέον ασφαλισμένους, ενώ για τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων δεν προβλέπεται πρόσβαση σε υπηρεσίες Περίθαλψης. Κάθε φαρμακευτική συνταγή επίσης θα χρεώνεται από το 2014, με 1 ευρώ.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για την Υγεία είναι κατά 2,7 δις € μειωμένος. Η κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης καλά κρατεί! Με περισσή αντιλαϊκή κυνικότητα, η άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, καλούν το λαό να θεωρήσει την υγεία ως «ατομική του υπόθεση» κι όχι ως κοινωνικό αγαθό.
Μπροστά σ’ αυτήν την κρίσιμη απειλή που δημιουργεί η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας, για την υγεία και την ζωή του λαού η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πανελλαδικά, απευθύνει κάλεσμα κινητοποίησης και αγώνα, στο μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν Περίθαλψη.

Η κινητοποίηση αυτή πρέπει:
• Να ενώσει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, σ’ όλες τις υπηρεσίες Υγείας, ενάντια στις απολύσεις -διαθεσιμότητες τους, στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων υγείας, στην περικοπή των δαπανών για την υγεία και στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, με τον αγώνα όλου του λαού για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
• Να επιδιώξει, η πάλη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα διάλυσης των υπηρεσιών Υγείας, να γίνει υπόθεση των σωματείων και όλων των μαζικών εργατικών και λαϊκών συλλογικοτήτων.
• Να συμβάλει στο συντονισμό των αγώνων που δίνουν σωματεία στο χώρο της Υγείας, στη διεύρυνση της αλληλεγγύης σ’ αυτούς τους αγώνες και, ταυτόχρονα, στη συνολικοποίηση αυτής της πάλης με πρωτοβουλίες, επιτροπές αγώνα και άλλες μορφές μαζικής λαϊκής συσπείρωσης και κινητοποίησης σε πόλεις και συνοικίες, που μπορούν να δυναμώσουν το μέτωπο για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη.
Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής, καλεί όλα τα σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, στο ξεκίνημα και στη συνέχιση μιας τέτοιας καμπάνιας, μέσα από συνελεύσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις, αφίσες, συζητήσεις, εκδηλώσεις, και άλλες πρωτοβουλίες δράσης, μέσα από την στήριξη μαζικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Περίθαλψη, ώστε να γίνει υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Να μην κλείσει καμιά υπηρεσία Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΕΟΠΠΥ)!

Να μην απολυθεί – τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος!

Πλήρης δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις!

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου