Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Οι εργάτες της ΒΙΣ συνεχίζουν την απεργία

Την Πέμπτη 8/10 το πρωί συναγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ ξαναβρέθηκαν στο εργοστάσιο της ΒΙΣ και συναντήθηκαν με τους εργάτες και μέλη του σωματείου για να συζητήσουν την εξέλιξη του αγώνα τους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να μεταφέρουν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
Η εργοδοσία της ΒΙΣ μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργατών έκανε έναν ελιγμό και πρότεινε να "παγώσουν" οι 23 από τις συνολικά 31 απολύσεις μέχρι τέλος του χρόνου και "μετά βλέπουμε πως θα πάνε τα πράγματα". Για τους 8 εργάτες που ήδη τους έχουν κοινοποιηθεί απολύσεις από τις 28/9 δεν το συζητάει να ανακληθούν.
Οι εργάτες πραγματοποίησαν γενική συνέλευση όπου με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία και να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τους συναδέλφους μας για να σωθούμε οι υπόλοιποι λένε οι εργάτες, καθώς ξέρουν ότι άν κάνουν πίσω δεν πρόκειται να σωθεί κανείς.


Η εργοδοσία απάντησε ότι αφού συνεχίζεται η απεργία παίρνει πίσω την πρότασή της και θα προχωρήσει στο σχέδιό της για απόλυση των 31 εργατών και κλείσιμο του τμήματος παραγωγής χαρτιού.
Οι εργάτες και το σωματείο είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

Σε αυτό το ζήτημα τοποθετήθηκαν και οι συναγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ πως ένας μακροχρόνιος αγώνας θέλει στήριξη από σωματεία εργαζομένων αλλά και την ολόπλευρη συμπαράσταση από εργαζόμενους και νεολαία. Στην κατεύθυνση αυτή πρότειναν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Βόλο και την δημιουργία απεργιακού ταμείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου