Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Για τον απεργία των εργατών της ΒΙΣΣήμερα Δευτέρα 9/11 συναγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ πήγαν στο εργοστάσιο της ΒΙΣ στην βιομηχανική περιοχή Βόλου όπου οι εργάτες μπήκαν στον δεύτερο μήνα απεργίας ενάντια στις 31 απολύσεις από την εργοδοσία Φιλίππου.
Μοιράστηκε η προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ στα πλαισια της παρέμβασης στα εργοστάσια για την πανεργατική απεργία της 12 Νοέμβρη αλλά και ανακοίνωση - πρόταση της ΛΑ-ΑΑΣ Μαγνησίας για τον αγών των εργατών της ΒΙΣ η οποία συζητήθηκε με τους εργατές και το σωματείο.


Ανακοίνωση – πρόταση
της Λαϊκής  Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας
για την απεργία των εργατών  της ΒΙΣ

Οι εργάτες της ΒΙΣ συμπλήρωσαν έναν μήνα απεργιακού αγώνα ενάντια στις 31 απολύσεις που εξαγγέλθηκαν και ξεκίνησαν από την μεριά της εργοδοσίας.
Οι προσπάθειες της εργοδοσίας να διασπάσει τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τους απολυμένους συναδέλφους τους και να γυρίσουν στην δουλειά ηττημένοι έχει αντιμετωπίσει το πείσμα και την αποφασιστικότητα των εργατών να υπερασπίσουν την δουλειά τους και το δίκιο τους.
Ο αγώνας αυτός πρέπει στα στηριχτεί και να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων, των σωματείων , των εργατικών και πολιτικών φορέων καθώς αποτελεί μία σημαντική εστία αντίστασης στην βαρβαρότητα και στο κύμα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.
Οι εργάτες οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός απέναντι στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση – ΕΕ –ΔΝΤ έχουν ανάγκη να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, στην δική τους οργάνωση και πάλη , ξεπερνώντας τα παζάρια και τις υποχωρήσεις, την διάσπαση και την απομόνωση.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία προτείνει την άμεση διεξαγωγή μίας ανοικτής σύσκεψης στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου με την συμμετοχή των εργατών και του σωματείου της ΒΙΣ, για να προχωρήσουμε στην συγκρότηση μίας πλατιάς Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης του Αγώνα των εργατών της ΒΙΣ για την νίκη της απεργίας με την απόσυρση των απολύσεων.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης μπορεί να συμβάλει στην στήριξη του αγώνα εκτός του εργοστασίου μέσα στους εργαζόμενους και την κοινωνία του Βόλου.
Να οργανωθούν παρεμβάσεις πληροφόρησης στο κέντρο της πόλης , σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς. Να γίνουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην πόλη, να βοηθήσει στην δημιουργία Απεργιακού Ταμείου για την κάλυψη των αναγκών της απεργίας.

  • Την νίκη φέρνει ο αγώνας
  • Κανένας απολυμένος , όλοι στην δουλειά
  • Το δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή  το διεκδικούμε με αγώνες, δεν επαιτούμε, δεν παζαρεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου