Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση – Καταγγελία για την κατεδάφιση της ΤΕΡΜΙΤΑ


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!

Με έξι διμοιρίες ΜΑΤ, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, τρεις προσαγωγές και δύο μπουλντόζες πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (4/1) η κατεδάφιση του κτιρίου όπου στεγαζόταν η κατάληψη ΤΕΡΜΙΤΑ, προκειμένου όπως λένε να επεκταθεί η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση αυτή αναγνωρίζοντάς την, σαν κομμάτι της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Με σύμμαχο και μπροστάρη τις πρυτανικές αρχές, οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, θέλουν να καταργήσουν ότι έχει να κάνει με το λαϊκό άσυλο στα πανεπιστήμια, τα νεολαιίστικα στέκια και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Προκειμένου να επιτεθούν απέναντι στον εχθρό-λαό για να προωθήσουν με ακόμη πιο άγριο τρόπο την αντεργατική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό. Η επιχείρηση αυτή δεν είχε στόχο τρεις καταληψίες σε ένα παλιό κτίριο αλλά αποτέλεσε μία «πρόβα» ενάντια σε όσους αντιστέκονται και σε όσους τολμήσουν να πάρουν τον δρόμο του αγώνα. 

Η έντονη αστυνομοκρατία με διμοιρίες σταλμένες από Λάρισα και Αθήνα, με το ελικόπτερο να πετά πάνω από το σημείο, είναι σκηνές πρωτόγνωρες για την πόλη του Βόλου! Αποτελούν για την πόλη μας, όχι μόνο συνέχεια αλλά και αναβάθμιση της τρομοκρατίας απέναντι στο λαό, σε κινήσεις όπως αυτή με τις κλούβες και τα ΜΑΤ στην Καραμπατζάκη και της προσαγωγής μέλους της επιτροπής αγώνα πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών .

Κινήσεις που δείχνουν πως είτε με το καρότο της «εξόδου από τα μνημόνια», είτε με το μαστίγιο της κρατικής τρομοκρατίας και της ποινικοποίησης των αντιστάσεων, όπως το δικαίωμα στην απεργία, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί και να υπερασπίζει τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. 

Οι όποιες δικαιολογίες δε, των διαφόρων απολογητών, περί αναβάθμισης της περιοχής πέφτουν στο κενό. Δεν είναι τίποτε άλλο από κροκοδείλια δάκρυα αυτών που βάζουν πλάτη σε μια πολιτική που θέλει να υποβαθμίσει ολόκληρη την πόλη του Βόλου μετατρέποντάς την σε σκουπιδότοπο  και καθιστώντας την τοξική, άκρως απειλητική, για τη ζωή των κατοίκων.

Τέτοιου είδους κινήσεις θα πυκνώσουν αν δεν ανακοπούν από τον ίδιο το λαό, από την οργάνωση της πάλης του, μέσα από την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, κόντρα στην επίθεση που εξαπολύει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

04.01.2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου