Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο λαός να πει το σημερινό του ΟΧΙ στην υποτέλεια, στον πόλεμο, στο φασισμό και στον εθνικισμό! Να μην αφήσουμε να γίνει η χώρα μας αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο!


Δημοκράτες, εργαζόμενοι,
Η 28η Οκτώβρη, στη μνήμη του λαού μας είναι συνδεδεμένη με το ηρωικό ΟΧΙ απέναντι στο ιταλικό φασισμό και τη μάχη του για τη λευτεριά της χώρας. Συνδέεται με την αρχή μιας μεγάλης εποποιίας για την απελευθέρωση τη χώρας μας από το γερμανικό φασισμό στην οποία πρωταγωνιστής ήταν το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα που δημιούργησε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του αντιφασιστικού -εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.


Την εποχή εκείνη ο λαός μας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καταχτητικό πόλεμο που εξαπόλυσε ο φασιστικός άξονας και όρθωσε με μεγάλη γενναιότητα το ανάστημα του απέναντι του. Σήμερα τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται απειλητικά ξανά πάνω απ’ το πλανήτη σαν αποτέλεσμα του πιο άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Σήμερα μπροστά στο λαό μας αλλά και στους άλλους λαούς της γης τίθεται επιτακτικά και πάλι το ζήτημα να ξαναυψώσουν ένα ισχυρό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς κατακτητικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο οξύνεται όλο και περισσότερο η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας, ανάβοντας φλόγες πολέμου και προκαλώντας συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων. Οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην περιοχή μας μεγαλώνουν. 

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν απομακρύνει αυτούς τους κινδύνους και δεν κάνει την χώρα «πυλώνα σταθερότητας», όπως επαναλαμβάνει παραπλανητικά η κυβέρνηση, αλλά τους φέρνει ακόμα πιο κοντά.

Η πολιτική της «αναβάθμισης της συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τους Ευρωπαίους εταίρους» για την οποία καυχήθηκε ο Αλ.Τσίπρας παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εξωτερικών από τον παραιτηθέντα Ν. Κοτζιά.

Η πολιτική που - όπως τη διατύπωσε ο Π. Καμμένος και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον - ζητά από τις ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις «σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη και στο μέλλον και στην Κάρπαθο» και διακηρύσσει πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πόρτα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή»

Η πολιτική που στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια συμφωνία για το δέσιμο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την προώθηση των επιδιώξεων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ΕΕ στα Βαλκάνια, που επιβάλλεται με ωμούς εκβιασμούς, απροκάλυπτες επεμβάσεις, πιέσεις και εξαγορές.

Η πολιτική που επαίρεται γιατί εντάσσει την Ελλάδα σε φιλοαμερικάνικες στρατιωτικές συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, «προωθώντας και επεκτείνοντας τα τριμερή σχήματα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο».

Η πολιτική, με λίγα λόγια που θέτει «απλόχερα» το έδαφος, τις θάλασσες, τον εναέριο χώρο, την εξωτερική πολιτική και τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας στη διάθεση των σχεδίων ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δένει πιο σφικτά την Ελλάδα στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα, την κάνει εξάρτημα της επιθετικής μηχανής του και την οδηγεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο.

Ταυτόχρονα, το άνοιγμα διαδικασίας από την κυβέρνηση για σταδιακή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης (απ΄ τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο, που ανοίγει θέματα και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε αποχωρώντας απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών ο Ν. Κοτζιάς) τροφοδοτεί νέα επικίνδυνη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Η πολιτική αυτή υπηρετεί μόνο τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και τις ΕΕ και τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, η οποία, όπως πάντα, στηρίζει την προώθηση των συμφερόντων της στους ξένους ιμπεριαλιστές προστάτες. Βρίσκεται σε ολοκληρωτική αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της ειρήνης και της ειρηνικής συμβίωσης με τους γειτονικούς λαούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την προωθεί συνεργαζόμενος στενά με το δεξιό-εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ, βασίζοντας την κυβερνητική εξουσία του σε αυτή την αντιδραστική συνεργασία, για την διατήρηση της οποίας βρέθηκε εκτός κυβέρνησης και ο μέχρι πριν λίγο προβαλλόμενος και εκθειαζόμενος ως «αρχιτέκτονας» της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Εξωτερικών.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη και αντιδραστική πολιτική ο λαός μας καλείται να πει το σύγχρονο ΟΧΙ του:


• Να αντιταχθεί στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά και στην κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης που τα υπηρετεί και τα διευκολύνει!


• Να αναπτύξει ένα πλατύ, ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα φράξει τον δρόμο στον πόλεμο, στο φασισμό και στον εθνικισμό και θα αγωνιστεί για να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις και η ΝΑΤΟϊκή παρουσία από την Ελλάδα, για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
Οκτώβρης 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου