Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Μαζικό ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών


Με μία μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Βόλου απάντησαν εργαζόμενοι και νεολαίοι του Βόλου στην συζήτηση και απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας για κατασκευή εργοστασίου με σκοπό την παραγωγή καυσίμων για την τσιμεντοβιομηχανία από σκουπίδια και κυρίως πλαστικό (SRF). Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε «κεκλεισμένων των θυρών» έτσι ώστε να αποφύγουν την παρουσία κόσμου και από την άλλη ήταν ζωσμένο από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Δημοτική Αστυνομία με στόχο να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να μπουν στην συνεδρίαση και να την σταματήσουν.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Μπέος επιδίωξε να αιφνιδιάσει μέσα στην περίοδο της πανδημίας και να περάσει την εισήγηση για την δημιουργία εργοστασίου SRF χωρίς αντιδράσεις ήταν πολύς ο κόσμος, για την περίοδο, που ανταποκρίθηκε στα καλέσματα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αποτελεί σοβαρό ζήτημα για το λαό του Βόλου και δηλώνει την διάθεσή του να αγωνιστεί απέναντι στις μεθοδεύσεις Δήμου Βόλου, Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κυβέρνησης.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε το ΠΑΜΕ, ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων», η «Επιτροπή Πολιτών ενάντια στην καύση» ο α/α χώρος , το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η ομάδα «Νέοι για το Περιβάλλον». Το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε στην συγκέντρωση όπου μοιράστηκε η προκήρυξή του ενάντια στην δημιουργία εργοστασίου SRF και για να σταματήσει αμέσως η καύση σκουπιδιών.


Η δημοτική πλειοψηφία σε μία συνεδρίαση –παρωδία αποφάσισε στα «γρήγορα» να εγκρίνει την δημιουργία του εργοστασίου. Από την άλλη μεριά η απόφαση των συγκεντρωμένων ήταν να συνεχίσουν τον αγώνα με μαζικές συγκεντρώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου