Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Μαζική Διαδήλωση ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών και την Κρατική Καταστολή


Περίπου 400 άτομα διαδήλωσαν στην πόλη του Βόλου την Παρασκευή 3/7 ενάντια στην καύση σκουπιδιών, την δημιουργία εργοστασίου SRF/RDF καθώς και το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που υπήρξε σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις που περιστρέφονταν γύρω από το ζήτημα της καύσης. Η παρουσία των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ και της ασφάλειας ήταν έντονη κατά την διάρκεια της διαδήλωσης αλλά δεν ακολούθησαν ξανά επεισόδια.

Η πορεία οργανώθηκε από την Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Ελευθερίας και πλήθος κόσμου από διάφορες πόλεις της Ελλάδας έδωσαν το παρόν και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του λαού του Βόλου. Στην διαδήλωση συμμετείχαν οργανώσεις, σχήματα και πρωτοβουλίες της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε με μπλοκ και πανό και μοίρασε την ανακοίνωσή του για την νέα επίθεση που εξαπολύει το σύστημα στο δικαίωμα στην διαδήλωση, συνδέοντάς το ζήτημα με την έντονη κρατική τρομοκρατία που υπήρξε στην πόλη ένα προηγούμενο διάστημα.

Ως ΚΚΕ (μ-λ) καλούμε τον λαό και τη νεολαία του Βόλου να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας στον καθαρό αέρα, την υγεία, την δουλειά και τις ελευθερίες που κεφάλαιο-κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος έχουν βάλει στο στόχαστρο.
  • ·       Η καύση σκουπιδιών να ανατραπεί.
  • ·      Όχι στο εργοστάσιο παραγωγής SRF.
  • ·       Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου