Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Για τα θλιβερά ρεκόρ του κορονοϊού ένοχο είναι το σύστημα και οι κυβερνήσεις του! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

 Τι κι αν σπάει το ένα ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων
μετά το άλλο; Τι κι αν ομολογούν ότι “υπολόγιζαν” και γνώριζαν ότι το 2ο κύμα της πανδημίας θα ήταν χειρότερο απ’ το 1ο; Τώρα, η ίδια η κυβέρνηση και τα αστικά επιστημονικά φερέφωνά της
 μας δηλώνουν κυνικά ότι ο ιός διασπείρεται ανεξέλεγκτος! Το τελευταίο διάγγελμα Μητσοτάκη και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε, όχι μόνο πιστοποιούν την συνειδητή πολιτική επιλογή του συστήματος που υπηρετεί, αλλά αποτελούν μνημείο πολιτικού παχυδερμισμού και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή. Για την ζωή των απλών ανθρώπων του λαού για την ακρίβεια.

Τα νοσοκομεία βογκάνε και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά εξουθενώνονται. Καμιά πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ υγειονομικού προσωπικού δεν έχει γίνει. Κανένα κλειστό ή νέο νοσοκομείο δεν άνοιξε. Κλίνες ΜΕΘ ακούμε αλλά ελάχιστες βλέπουμε. Μόνο συνεχή κρούσματα νοσοκομειακών.

Στα σχολεία και τις στοιβαγμένες τάξεις τους δεν κάνουν μαζικά τεστ, μη τυχόν και αποδειχτεί το μέγεθος των ασυμπτωματικών κρουσμάτων. Ενώ κάνουν lockdown στα πανεπιστήμια, στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια επιμένουν να συνεχίζεται η πρακτική της ανοσίας της αγέλης.

Όσο για τους χώρους μαζικής δουλειάς, ούτε λόγος για κλείσιμο στον πυρήνα του καπιταλιστικού κέρδους. Εκεί το κάθε αφεντικό μπορεί να συνεχίσει να ξεζουμίζει όσους έχει στη δούλεψή του. Υγιείς και ασθενείς με τον ιό. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση, στο θέαμα-ακρόαμα και οι ελάχιστες στιγμές στη χαλάρωση του λαού είναι το “πρόβλημα”. Γιατί απλούστατα, άμα “χαλαρώσει” μπορεί και να σκεφτεί! Δε χρειάζονται τέτοια πράγματα, ώρες που είναι…

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η χώρα αναστενάζει. Περιττό κόστος η αγορά νέων λεωφορείων, η επισκευή παλαιότερων, η πρόσληψη νέων οδηγών, καθαριστών, μηχανικών. Εκεί δεν μεταδίδεται ο ιός! Κι αν διασπείρεται, τι τους νοιάζει; Μήπως αυτοί τα χρησιμοποιούν;

Κόπτονται, λέει, για την υγεία μας. Αν είναι έτσι, γιατί δεν χορηγούν ΔΩΡΕΑΝ τις μάσκες, τα γάντια, τα αντισηπτικά και οποιαδήποτε άλλα μέσα ατομικής προστασίας; Ούτε ένα Rafale δεν κοστίζουν όλα μαζί! Το μόνο που ξέρουν είναι μέτρα-μέτρα-μέτρα. Περιορισμοί, απαγορεύσεις και πρόστιμα. Και πως ακριβώς θα “την βγάλει” ο άνεργος χωρίς επίδομα; Με 534 ευρώ το μήνα μπορεί να ζήσει ο εργαζόμενος και η οικογένειά του;

Λεφτά υπάρχουν! Για την εργοδοσία και το κεφάλαιο. Για ενισχύσεις, επιδοτήσεις, φορο-εισφοροαπαλλαγές, για “δανεικά” κι αγύριστα. Μα πάνω απ’ όλα για να παραδοθεί δεμένος χειροπόδαρα ο μοναδικός συντελεστής κάθε παραγωγικής δραστηριότητας: η εργατική τάξη και συνολικά ο εργαζόμενος λαός. Αυτός πρέπει να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, να ξεχάσει μόνιμη δουλειά, πάγιο ωράριο, συλλογική σύμβαση, σταθερό μισθό, πληρωμένες υπερωρίες, άδειες ξεκούρασης. Μπορεί ακόμη, εκεί που “κάθεται” ως άνεργος, να δουλεύει για 200 ευρώ το μήνα. Τύφλα να ‘χει ο προηγούμενος υποκατώτατος μισθός. Όταν απολύεται από “πτωχευμένο” αφεντικό, να μη δικαιούται καμιά αποζημίωση. Όταν πετιέται έξω απ’ το σπίτι του λόγω “χρεών”, να το νοικιάσει! Ή αν δεν μπορεί, να ζήσει σε καμιά σκηνή. Ηλιόλουστη χώρα είναι Ελλάδα. Μόνο οι πρόσφυγες-μετανάστες θα έχουν αυτό το…προνόμιο; Όλα αυτά τα “ευέλικτα κι εκσυγχρονιστικά” τα προβλέπουν πλέον και οι…νόμοι! Όσοι ψηφίστηκαν κι όσοι είναι στα σκαριά. Ο Μεσαίωνας επιστρέφει τον 21ο αιώνα.

Κι αν κάποιος διανοηθεί να αντιδράσει, το “λιγότερο κράτος” που μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν, θα μας δείξει πόσο…περισσεύει. Εκεί τα ευρώ ρέουν για προσλήψεις στρατιωτικών, μπάτσων και πάσης φύσης πραιτοριανών του συστήματος. Μετά τη νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία τους θα μας περιλάβουν. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θεριεύουν. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις. Απαγορεύονται ο συνδικαλισμός και τα σωματεία. Οπωσδήποτε οι απεργίες. Απαγορεύονται οι μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις. Με δυο λέξεις: Απαγορεύεται να αντιστέκεσαι και να διεκδικείς! Ο φασισμός “νικήθηκε”. Ζήτω η φασιστικοποίηση! Πρέπει να δημιουργηθεί και το κατάλληλο κλίμα, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Όχι! Δεν αποδεχόμαστε καμιά στοχοποίηση των ανθρώπων του λαού, της νεολαίας, των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, των μορφών κοινωνικής συμπεριφοράς που προτάσσουν το συλλογικό κόντρα στο ατομικό, το εμείς ενάντια στο εγώ. Κανένα φόρτωμα της κρατικής-κυβερνητικής ευθύνης στις πλάτες του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας. Κανένα “τετελεσμένο” που με λύσσα επιδιώκει να επιβάλει μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες το κεφάλαιο και οι διαχειριστές των συμφερόντων του. Γιατί δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο. Επειδή δεν είμαστε μηχανές ούτε εξαρτήματά τους να μας πίνουν το αίμα οι κηφήνες αυτής της κοινωνίας. Γιατί υπάρχει κι άλλη προοπτική για μας και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από όλους αυτούς. Αυτοί κοιμούνται και ξυπνάν με ένα καημό: Πως θα μας φορτώνουν τη κρίση τους, με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιούν την πανδημία για να μας κάνουν το βίο αβίωτο. Όλοι εμείς οι λαϊκοί άνθρωποι δικαιούμαστε να ζήσουμε με υγειονομική ασφάλεια, δουλεύοντας με σταθερές εργασιακές σχέσεις και ανθρώπινους όρους, με μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, με ελευθερίες και δικαιώματα.

Αυτά μόνο με την πάλη και τον αγώνα μας θα τα επιβάλουμε. Και θα το κάνουμε!

  • ΟΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ! ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου