Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ για τα γεγονότα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ!

Δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και με ξύλο, χημικά, βασανιστήρια, προσήγαγαν 32 συγκεντρωμένους φοιτητές, που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κτηρίου το πρωί. Οι 31 από τις 32 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με εντολή της Πρυτανείας πραγματοποιήθηκε άλλο ένα χτύπημα στο Λαϊκό Άσυλο Αγώνων και οι χθεσινές εικόνες μας δείχνουν το μέλλον που η Κυβέρνηση και το σύστημα ετοιμάζουν για τα πανεπιστήμια. Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως, γίνεται ξεκάθαρο πως θα χρησιμοποιηθεί ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας απέναντι σε κάθε κεφάλι που θα προσπαθήσει να σηκωθεί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος.

Από τα χθεσινά γεγονότα, αποδεικνύεται στην πράξη ο ρόλος του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου, των Πρυτάνεων και Προέδρων. Να μην έχουμε αυταπάτες: ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στα συμφέροντα και τους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, αποτελώντας το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στις σχολές.

Τα γεγονότα στο ΑΠΘ είναι η «πνοή δημοκρατίας» που προκλητικά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο ανακηρύσσουν με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη! Ο νέος νόμος είναι ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης της νεολαίας, είναι αστυνομία παντού, είναι τρομοκρατία και ξύλο στις φωνές που διεκδικούν δικαιώματα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές του συστήματος. Η κρατική καταστολή δεν θα περάσει, με μαζικό και διαρκή αγώνα ο νόμος θα ανατραπεί!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου