Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ανακοίνωση - Καταγγελία: Κάτω τα χέρια από τη νεολαία!

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! 

Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει απερίφραστα την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων που, κατ’ εντολή του υπουργού της Αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ, περικύκλωσαν το Α.Π.Θ με προφανή στόχο την κατάληψη της Πρυτανείας καθώς και το τμήμα Θεάτρου που βρίσκεται εκτός της πανεπιστημιούπολης στη οδό Εγνατία και το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη.

Το «σήμα» για τη νέα τρομοκρατική επιχείρηση δόθηκε από την σημερινή σύσκεψη με επικεφαλής τον Χρυσοχοΐδη, που μεταξύ άλλων και αναφερόμενος στην κατάληψη της Πρυτανείας δήλωσε με θράσος «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία»!

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκμεταλλευόμενες την απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλλαν για ώρες μια πρωτοφανή αστυνομοκρατία στο κέντρο της πόλης, προχωρώντας σε κυνηγητό φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη και στους γύρω χώρους ενώ έκαναν και προσαγωγές.

Είναι φανερό πως θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και τους αγώνες τους, είναι φανερό πως τους έχει μπει στο μάτι ο ανυποχώρητος αγώνας των φοιτητών που στοχεύει στην ανατροπή του μαύρου νόμου «Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη» και η ιδιαίτερη μαζικοποίηση αυτού του αγώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής δεν συνιστά παρά έναν προσωρινό ελιγμό για να προωθηθεί εκ νέου και με μεγαλύτερη δύναμη η πολιτική της φασιστικοποίησης, που έχει στόχο να θωρακίσει το σύστημα από τις αντιδράσεις και τους αγώνες που γεννά η βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Μια πολιτική που όχι μόνο τον αφήνει ανοχύρωτο στην πανδημία, αλλά την χρησιμοποιεί για να καταργήσει θεμελιώδη εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Αυτό δείχνει η άγρια καταστολή των πρόσφατων διαδηλώσεων, το ξύλο των πραιτωριανών του συστήματος ενάντια στους κατοίκους στην Νέα Σμύρνη!

Οι φοιτητές και η νεολαία θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα δικαιώματά τους στις σπουδές, στη δουλειά, στην υγεία και τις ελευθερίες.

• ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ»

• ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ!

• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Θεσσαλονίκη 8/3/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου