Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ανταπόκριση Βόλος 17 Απρίλη 2021 – Αντιιμπεριαλιστική Αντιπολεμική Συγκέντρωση


Με την συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στην πόλη του Βόλου, ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αστικών τάξεων της περιοχής. Η σημερινή παρέμβαση των αριστερών συλλογικοτήτων και οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ (μ-λ), αποτέλεσε μία ελπιδοφόρα πρώτη παρουσία αντιιμπεριαλιστικών-αντιπολεμικών κινητοποιήσεων στην πόλη αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Στην πορεία συμμετείχαν με πανό το ΚΚΕ(μ-λ), η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και η Πρωτοβουλία Μαθητών-Φοιτητών Βόλου. 

Η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιπολεμικού κινήματος οφείλει να αποτελεί μία από τις κεντρικές ιεραρχήσεις της Αριστεράς. Ειδικά στην πόλη του Βόλου, ο οποίος πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε ενεργή στρατιωτική βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με την αναβάθμιση της βάσης στο Στεφανοβίκειο και την παραχώρηση τμήματος του λιμανιού στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, οι προσπάθειες και οι δράσεις για την μαζικοποίηση του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης πρέπει να συνεχιστούν.

  • Αγώνες λαού και νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εξάρτηση και τον εθνικισμό!
  • Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ από την περιοχή και την χώρα!
  • Δεν θα γίνουμε κρέας για κανόνια!
  • Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18! Καμία αύξηση της στρατιωτικής θητείας!
  • Φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη με τους γείτονες λαούς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου