Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Καλέσματα Αγωνιστικών Κινήσεων για την Τετάρτη 16 Ιούνη


 Κάτω τα Χέρια από τους Αγωνιστές και τα Δικαιώματα Λαού και Νεολαίας
σε Δουλειά – Ελευθερίες – Σπουδές – Ζωή

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον διωκόμενο αγωνιστή της διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών του Ιούνη 2020, έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ,
9:00πμ, στην Πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα Δικαστήρια Βόλου


Απεργιακή Συγκέντρωση
ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα,
10:00πμ, 
στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας (Ελ. Βενιζέλου & Ιάσονος)


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο φοιτητή που είχε συλληφθεί ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE, το οποίο είχε πνιγεί στα χημικά και την ωμή καταστολή, που οδήγησε στον ξυλοδαρμό του νεολαίου αγωνιστή Βασίλη Μάγγου.  Παρά την τρομοκρατία, τις διώξεις και την καταστολή, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής SRF/RDF, οφείλει και πρέπει να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα και επιμονή! Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία και τον καθαρό αέρα που μας στερούν για τα κέρδη ντόπιου και ξένου κεφαλαίου!

Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

«Όλα για το κεφάλαιο, όλα στο κεφάλαιο», αυτή είναι η πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεών του. Όχι μόνο δίνουν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ-LAFARGE να καίει σκουπίδια και να σκορπίζει καρκίνο, τώρα δίνει νέες αδειοδοτήσεις για την καύση βιομηχανικών αποβλήτων! Περιφέρεια Θεσσαλία και Δήμος Βόλου υπηρετούν το ίδιο έγκλημα με το προχώρημα της διαδικασίας για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF/RDF, προκειμένου να προμηθεύεται επιπλέον η ΑΓΕΤ-LAFARGE.

Το σκληρό χτύπημα του περσινού συλλαλητηρίου από τις δυνάμεις καταστολής, ξεκάθαρα απέδειξε ότι μπροστά στην κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική, δεν πρόκειται να υπολογίσουν την ζωή και την υγεία του λαού του Βόλου! Δεν υπάρχουν «εναλλακτικές λύσεις» και προτάσεις άλλης διαχείρισης: τίποτα δεν έχουμε να προτείνουμε σε αυτό το σύστημα, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, και τους υπηρέτες τους! Η πολιτική της μόλυνσης δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Πάνω από ενάμισι χρόνο, η κυβέρνηση της ΝΔ πιστά υπηρέτησε την αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος, ακλουθώντας τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, και κάνοντας χρυσή ευκαιρία την πανδημία του κορωνοϊού. Το κρεσέντο καταστολής και τρομοκρατίας που το σύστημα εξαπέλυσε ενάντια σε μία σειρά κινητοποιήσεων, το ξύλο και τα χημικά, οι πολιτικές διώξεις και δίκες αγωνιστών που ακολουθούν, εντάσσονται στην κλιμάκωση της προσπάθειας ποινικοποίησης κάθε μέσου πάλης και αγώνα των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων – αποτελούν την όξυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής λαού και νεολαίας.

Δεν είναι τυχαίο που το ν/σ Χατζηδάκη επιχειρεί να τσακίσει το δικαίωμα στην απεργία, τα σωματεία, τους ταξικούς αγώνες και τον ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό των εργαζομένων – που ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη βάζει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους, τις φοιτητικές εκλογές και νομοθετεί φοιτητοδικία, πειθαρχικές διώξεις και πανεπιστημιακή αστυνομία. Σύσσωμο το σύστημα θωρακίζεται ενάντια στην προοπτική οργάνωσης και αντίστασης του εχθρού-λαού και της νεολαίας.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!

Κυβέρνηση και κεφάλαιο προχωράνε μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα του λαού: καταργούν το 8ωρο, το 5ημερο, την κυριακάτικη αργία, αυξάνουν τις υπερωρίες, χτυπάνε τις συλλογικές συμβάσεις και τον σταθερό χρόνο εργασίας. Ο εργασιακός μεσαίωνας που εδραιώνουν, χρειάζεται το πανεπιστήμιο και συνολικά την εκπαίδευση που θα βγάζει τους μελλοντικούς εργαζόμενους-λάστιχο, οι οποίοι θα τον στελεχώσου: το μέλλον των σημερινών φοιτητών και φοιτητριών διαγράφεται πιο μαύρο από ποτέ!

Από την δευτεροβάθμια, πετούν ένα τρομακτικό αριθμό μαθητών εκτός πανεπιστημίου, στην Μαθητεία και το «δια βίου» κυνήγι πιστοποιήσεων. Από την τριτοβάθμια, θέλουν να βγάλουν πτυχιούχους με πτυχία-κουρέλια που δεν θα τολμούν να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς όρους δουλειάς. Οι φοιτητές-εργαζόμενοι δεν θα έχουν καμία θέση στις πλήρως εντατικοποιημένες σχολές! Θέλουν εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ξέρουν τον δρόμο της οργάνωσης και του συλλογικού αγώνα, δεν θα τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στην εργοδοσία! Να μην υποταχτούμε στο μέλλον της απλήρωτης, ελαστικής εργασίας που νομιμοποιούν! Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

Φοιτητική νεολαία και εργαζόμενος λαός είναι ανάγκη να σταθούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος. Η στρατηγική και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύεται ενάντια στα δικαιώματά μας σε Υγεία – Δουλειά – Σπουδές – Ελευθερίες, οφείλει να βρει τις μαζικές αντιστάσεις του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Κάθε φοιτητικός σύλλογος και σωματείο εργαζομένων πρέπει να ανασυγκροτηθεί στον δρόμο της Οργάνωσης και του Μαζικού Αγώνα, να αποτελέσει ενεργή εστία Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση του συστήματος.

Να αθωωθεί ο συναγωνιστής και να αποσυρθούν όλες οι ψευδές κατηγορίες!

Όχι στην καύση σκουπιδιών και την δημιουργία εργοστασίου SRF/RDF!

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα, τους αγώνες λαού και νεολαίας!

Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τις συμβάσεις, τον συνδικαλισμό!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμου-ΑΓΕΤ-Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αγώνας για Υγεία – Αγώνας για Δουλειά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου