Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες | Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις! Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 12/5

 

Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις!

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 12/5 στις 7μμ

στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Κατατέθηκε στη Βουλή και προωθείται για ψήφιση την Πέμπτη 12/5 η νέα συμφωνία για τις βάσεις. Πρόκειται για τη συμφωνία που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης η κύρωση της θα σημαίνει «ποσοτικά και ποιοτικά» την επέκταση των αμερικανοΝΑΤοϊκών βάσεων στη χώρα.

Μια συμφωνία που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη χώρα ως προγεφύρωμα και ορμητήριο του στρατού των δολοφόνων ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε όλη την περιοχή. Μια συμφωνία που ο Μητσοτάκης θέλει να την καταθέσει στον Μπάιντεν στην επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ για να βεβαιώσει τα υπερατλαντικά αφεντικά ότι τηρείται και προωθείται η πολιτική «ανήκουμε στη Δύση».

Η πολιτική που στοχεύει να σύρει το λαό της χώρας μας στις προετοιμασίες μιας ευρύτερης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό. Εξάλλου ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ,  Μπλίνκεν έχει δηλώσει από τον Οκτώβριο ότι η κύρωση της  «θα επιτρέψει στη συμφωνία να παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον και θα επιτρέψει στις δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα να εκπαιδεύονται και να επιχειρούν από πρόσθετες τοποθεσίες».

Για την περιοχή της Θεσσαλίας η αναβάθμιση των αμερικάνικων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στα πλαίσια της συμφωνίας, σε Ν. Ιωνία (στρατόπεδο «Γεωργούλα»), Στεφανοβίκειο και Λάρισα την μετατρέπει σε ορμητήριο πολεμικών εξορμήσεων και ταυτόχρονα στόχο των αντιπάλων.

Ο λαός μας καλείται να αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την πολιτική. Να αγωνιστεί σε αλληλεγγύη με όλους τους λαούς ενάντια στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών  συγκρούσεων που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 7:00 μμ στην πλατεία Αγ. Νικολάου καλούμε το λαό και τη νεολαία  να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην ψήφιση της νέας συμφωνίας.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου.

-Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις

-Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ

-ΗΠΑ ΝΑΤΟ και Ρωσία , έξω από την Ουκρανία.

-Αλληλεγγύη , κοινή πάλη με όλους τους λαούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες  ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου