Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ακατάλληλο νερό της πόλης, την Πέμπτη 05/10, ώρα 12:00, έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ.


Μολυσμένη γη, τοξικός αέρας, ακατάλληλο νερό…
Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε!

Για πάνω από ένα μήνα, στις βρύσες των κατοικιών, των σχολείων, των χώρων δουλειάς μας, το νερό έρχεται λειψό και μολυσμένο. Η παντελής απουσία αντιπλημμυρικών έργων μέτρων άφησε το σύνολο του πολεοδομικού ιστού του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, τις γύρω κωμοπόλεις και τα χωριά του Πηλίου να λειτουργούν με νερό λειψό και ακατάλληλο για οποιαδήποτε οικιακή χρήση και χρήση προσωπικής υγιεινής.

Ø  Η πραγματική κατάσταση για την ασφάλεια του νερού καλύπτεται από τα ψέματα και τη κοροϊδία από το πολιτικό προσωπικό δήμου-περιφέρειας-κυβέρνησης. Από τους βερμπαλισμούς του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέο, πως «χρησιμοποιεί το νερό κανονικά» την στιγμή που αυτό έρχεται λιγδιασμένο, βρώμικο και γεμάτο χλώριο – έως τις εξοργιστικές δηλώσεις της Υπουργού Υγείας, Ε. Αγαπηδάκη, ότι η καθαρότητα είναι μία «δυναμική» (!) κατάσταση και τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν, απαγορεύοντας τη χρήση του νερού από τη μία συνοικία στην άλλη, τρεις μέρες μετά τα επίσημα δημοσιεύματα για την καταλληλότητά του!!

Ø  Ο εμπαιγμός ενισχύεται από τη μεριά της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία ακολουθεί την ίδια πολιτική συσκότισης και αδιαφορίας για τον υγειονομικό κίνδυνο που καθημερινά φουσκώνει. Η χαρακτηριστική έλλειψη κάθε ενημέρωσης για τους ελέγχους και τα πορίσματα αυτών συνοδεύεται με τα ανησυχητικά ποσοστά γαστρεντερίτιδας, λοιμώξεων και λεπτοσπείρωσης σε παιδιά και κατοίκους.

Για πάνω από ένα μήνα, ο λαός του Βόλου καλείται να προμηθευτεί εμφιαλωμένο νερό, είτε αγανακτώντας στα όρια της ζητιανιάς σε ουρές αναμονής δύο ωρών, είτε πληρώνοντας πάνω από ένα και δύο τάλιρα την εβδομάδα ώστε να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας, νοικοκυριού και μικρομάγαζου.

Μερικές μέρες πριν τις εκλογές της 8 Οκτώβρη, καλούμαστε να παρακολουθήσουμε τις προεκλογικές φιέστες «καθαριότητας» των κεντρικών οδών του κέντρου, το μαρασμό των λαϊκών γειτονιών που παραμένουν καλυμμένες από λάσπες και σκόνη, περιμένοντας την επόμενη βροχή, την εκ νέου υπερχείλιση των ρεμάτων και πνιγμό του σπιτιού και της περιουσίας των λαϊκών ανθρώπων. Οι υποσχέσεις κάθε υποψήφιου-καλοθελητή διαχειριστή της εγκληματικής πολιτικής του συστήματος και οι εκλογοψηφοθηρικοί εκβιασμοί για το μέλλον του λαού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ, να την θάψουν στις κάλπες του Οκτώβρη, να την αποπροσανατολίσουν από την αναγκαιότητα συγκρότησης αγώνων και διεκδικήσεων.

Πάνω σε καθετί που αφορά τη ζωή του λαού, στήνεται ένα βρόμικο παιχνίδι με στόχο το κέρδος και τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο αέρας που αναπνέει και το νερό που πίνει ο λαός, τα διαλυμένα σχολεία και οι «αίθουσες»/κοντέινερ, οι πλαγιές και οι κάμποι που γεμίζουν με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα, το ζήτημα των ελεύθερων χώρων, οι άθλιες και πανάκριβες συγκοινωνίες, το ζήτημα της λαϊκής στέγης – μπορούν να λυθούν με λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές, συνοικίες και χωριά, με τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα ώστε να διεκδικήσουν και να παλέψουν για:

- ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ των ζημιών σε σπίτια, μαγαζιά, μηχανήματα

- ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ των καταστροφών σε υποδομές, δίκτυα, καλλιέργειες

- εξασφάλιση ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗΣ για όλους όσους έχασαν τα σπίτια τους

- τον καθαρισμό και ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ που σώθηκαν

- την υπεράσπιση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ σε ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΕΡΑ



Φτάνει πια! Η λαϊκή οργή να γίνει
οργανωμένος αγώνας,
αντίσταση και διεκδίκηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου