Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου! Με αγώνες τιμάμε τη μνήμη του!


Για 15 ολόκληρα χρόνια η 6η του Δεκέμβρη έχει μετατραπεί σε  ημέρα καταγγελίας της δολοφονικής πολιτικής του συστήματος, σε μια ημέρα διαδηλώσεων της νεολαίας και του λαού. Για να τιμήσουν τον δολοφονημένο απ' την αστυνομία Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και για να καταγγείλουν την κρατική βία και την επιδίωξη να «ξεχαστεί» η δολοφονία, η  αποφυλάκιση του Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του, Σαραλιώτη.

Για 15 ολόκληρα χρόνια η 6η Δεκέμβρη έχει μετατραπεί σε μία εκδήλωση αντίστασης της νεολαίας; Και του λαού απέναντι σ΄ όλα αυτά που βιώνουν σήμερα - τα αποτελέσματα της πολιτικής ενός συστήματος που συνεχίζει να δολοφονεί (με ή χωρίς την κρατική ή παρακρατική βία) νέους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, Ρομά, εργαζόμενους (στα λεγόμενα εργατικά «ατυχήματα»).

 Ένα σύστημα που θυσιάζει το λαό στο βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας του, πάνω στις σάπιες υποδομές του: από το έγκλημα στα Τέμπη μέχρι την πλημμυρισμένη Θεσσαλία και τις καμένες περιοχές της Ρόδου, της Θράκης, της Εύβοιας κ.α. 

Ένα σύστημα που δολοφονεί ολόκληρους λαούς, όπως συμβαίνει σήμερα στη μαρτυρική Γάζα και σε όλη την Παλαιστίνη. Ένα σύστημα που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Την 6η του Δεκέμβρη νεολαία και λαός «επιμένουν» να κατεβαίνουν στο δρόμο ακόμα κι αν αυτό μπορεί να το «πληρώσουν» με καταστολή και χημικά, ή ακόμα και με απαγορεύσεις, συλλήψεις και δίκες, όπως έγινε την περίοδο της λεγόμενης «καραντίνας».

Η 6η του Δεκέμβρη δεν έχει «ιδιοκτήτες», ούτε προσφέρεται για πρακτικές εκτόνωσης, ακίνδυνες για το σύστημα αλλά αποτελεί μέρα πάλης και αντίστασης ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης , της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Την 6η του Δεκέμβρη οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, πρέπει να δώσουν το δικό τους παρών στο δρόμο συνδέοντας την κρατική καταστολή με τη συνολικότερη καθημερινή αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση, την επίθεση ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τη νεολαία, το λαό, τους εργαζόμενους να κατέβουν μαζικά στο δρόμο και να διαδηλώσουν, προβάλλοντας την κατεύθυνση της συλλογικής οργάνωσης, της αντίστασης και της διεκδίκησης, συμβάλλοντας στην οργάνωση των νέων αγώνων, τη μοναδική διέξοδο ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου