Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

ΛΑΡΙΣΑ | Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (Σάββατο 30/3)

Με συμμετοχή 500 περίπου διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 του Μάρτη, αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις στη Θεσσαλία και τη χώρα αλλά και στην εμπλοκή της χώρας στην επιχείρηση ASPIDES και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των αμερικανονατοικών στην Ουκρανία. Στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μετώπου Λαϊκού Αγώνα "Κώστας Βιδάλης", συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες από όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας καθώς και από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί ανοικτο κάλεσμα του Μετώπου αυτού, για συζήτηση και κινηματικό συντονισμό. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν  συμμετείχε και το ΚΚΕ (μ-λ), τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στην μετατροπή της Θεσσαλίας και όλης της χώρας σε ορμητήριο πολέμου των φονιάδες των λαών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η διαδήλωση χρωματίστηκε από τα αντιιμπεριαλιστικά-αντιπολεμικά συνθήματα των διαδηλωτών, με κοινό τόπο τα συνθήματα αλληλεγγύης στη δίκαιη παλαιστινιακή αντίσταση και ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην περιοχή.

Έντονη ήταν η παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με περίπου 10 κλούβες των ΜΑΤ, που ακολουθούσαν την πορεία από παράλληλους δρόμους, ενώ μεγάλος όγκος των ΜΑΤ βρισκόταν στο δρόμο προς στην 1η Στρατιά, που αποτελεί ένα από τα κέντρα επιχειρήσεων  των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην επέμβαση τους στην Ερυθρά Θάλασσα, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να πορευθούν. Παρόλα αυτά η διαδήλωση συνέχισε και ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία, από όπου και ξεκίνησε.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με μαχητικό μπλοκ, με συμμετοχή συντρόφων και συναγωνιστών από όλη την Θεσσαλία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου