Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΑΣ στο Μπλόκο της Νίκαιας

Την Κυριακή 9 Φλεβάρη στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο με την συμμετοχή αγροτών από πολλές περιοχές και χωριά της Θεσσαλίας. Στο συλλατήριο συμμετείχαν Εργατικά Κέντρα και Σωματεία εργαζόμενων, Εκπαιδευτικοί, νεολαίοι καθώς και  αριστερές πολιτικές οργανώσεις.

 Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ -ΑΡΙΣΤΕΡΗ
 ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑμε συναγωνιστές από όλες τις Θεσσαλικές πόλεις συγκρότησε μπλόκ με πανό και αγωνιστικά συνθήματα πήρε μέρος στο συλλατήριο και στον αποκλεισμό της εθνικής. Από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν : " Στα μπλόκα της Αγροτιάς σπάει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς"- "Αγροτιά -Εργατιά μιά φωνή και μιά γροθιά" - "Στους δρόμους λαέ μπορείς να τους νικήσεις-δεν θα σταματήσουν άν δεν τους σταματήσεις. Ιδιαίτερα μαχητικό και μαζικό το μπλόκ των Εκπαιδευτικών της Επιτροπής Αγώνα της Λάρισας που παραβρέθηκαν για αλληλεγγύη στον αγώνα της Αγροτιάς αλλά  φώναζαν και συνθήματα ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

 Μεγάλη η συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε κάνει πανελλαδική κινητοποίηση. Συμμετείχε με πανό και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλιάς καθώς και μία ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τεράστια η κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής με τις κλούβες  των ΜΑΤ και τις διμοιρίες να έχουν καταλάβει όλα τα σημεία γύρω από το μπλόκο και σε μεγάλη απόσταση από αυτό για τον φόβο "εκπλήξεων".                                         Η πρόσβαση των συγκεντρωμένων στην εθνική οδό για τον ολιγόωρο αποκλεισμό της έγινε κατόπιν συνενόησης των οργανωτών του συλλαλητηρίου με τους επικεφαλείς των ΜΑΤ παρά το αίτημα των αγροτών να φύγουν τα ΜΑΤ από το μπλόκο και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντιά τους κάθε φορά που προσπαθούν να κλείσουν την εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου