Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η εργοδοσία στον ΙΜΑΣ σέρνει τους εργάτες στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη !



Ενώ οι εργάτες στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους σε απεργία διαρκείας ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που μονομερώς επέβαλε η εργοδοσία από 1 Σεπτέμβρη, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Πρωτοδικείο Βόλου από τα αφαλιστικά μέτρα της εταιρείας για διαφυγόντα κέρδη.
Στα δικαστήρια βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι του εργοστασίου και αλληλέγγυοι που γέμισαν την αίθουσα και τους διαδρόμους.
Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της εταιρείας ότι οι εργάτες είναι προνομιούχοι γιατί παίρνουν ακόμα Δώρο Χριστουγέννουν, Πάσχα και επίδομα αδείας, ενώ ο διεθυντής παραγωγής του εργοστασίου είπε ότι οι αποδοχές των εργατών είναι ψηλές σε σχέση με το μέσο όρο των μισθών σε άλλους κλάδους. Αποκαλύπτουν οι απολογητές της εργοδοσίας τους πραγματικούς στόχους της εκ περιτροπής εργασίας.


 Από την άλλη μεριά εργάτης - συνδικαλιστής στον ΙΜΑΣ αποκάλυψε τους ξέφρενους ρυθμούς εντατικοποίησης που έχουν επιβληθεί στο εργοστάσιο καθώς το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί το προσωπικό κατά 50 άτομα χωρίς να προσληφθεί κανένας, για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς που επικρατούν.
Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη. Από την μεριά τους οι εργάτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην περάσει η εκ περιτροπής εργασία και η τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη,  στο χώρο του εργοστασίου και στο πλευρό των απεργών που περιφρουρούσαν την απεργία, πήγαμε συναγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλστικής Συνεργασίας, μοιράσαμε την ανακοίνωση συμπαράστασης και συζητήσαμε με τους εργάτες για την πορεία του αγώνα. Το μεσημέρι βρεθήκαμε όλοι μαζί στα δικαστήρια ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βγάλει παράνομη την απεργία.  
Ο αγώνας των εργατών στον ΙΜΑΣ είναι σημαντική υπόθεση για τους εργάτες και τους εργαζόμενους όλης της περιοχής αλλά και όλης της χώρας, η στήριξή του πρέπει να γίνει υπόθεση όλων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου