Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ο αγώνας των εργατων στον ΙΜΑΣ στριμώχνειι την εργοδοσία !

  Ο παρατεταμένος απεργιακός αγώνας των εργατών στον ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ ενάντια στην επιβολή εκ περιτροπής εργασία από την εργοδοσία την ανάγκασε σε μία προσωρινή υποχώρηση με την συμφωνία που έγινε σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, στο υπουργείο εργασίας να αναστείλει την εκ περιτροπής εργασία για ένα 20ημερο με σκοπό να γίνουν διαβουλεύσεις με το σωματείο. Στην βάση αυτή το σωματείο ανέστειλε την απεργία.  Στόχος των διαβουλεύσεων όπως λέει η εργοδοσία είναι να βρεθούν μέτρα που θα εναρμονίζουν το εργατικό κόστος με την πορεία των παραγγελειών.
Είναι φανερό ότι ο ελιγμός αυτός της εργοδοσίας θέλει να της δώσει χρόνο για να προετοιμάσει νέα επίθεση στους εργάτες και από την άλλη να σταματήσει τον απεργιακό τους αγώνα, που είναι μαζικός και ενιαίος, παρόλες τις προσπάθειες τρομοκράτησης μέσω των δικαστικών προσφυγών στο πρωτοδικείο Βόλου όπου έχασε η εργοδοσία τα ασφαλιστικά μέτρα και προσέφυγε
 στο εφετείο Λάρισας που δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Η διοίκηση του σωματείου στην ενημερωτική συνέλευση που έγινε έξω από το εργοστάσιο μετά την συμφωνία δεσμεύτηκε μπροστά στους εργάτες ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και κάλεσε τους εργάτες να είναι συσπειρωμένοι.
Οι εργάτες στον ΙΜΑΣ και στο ΣΥΡΜΑ δίνουν έναν σημαντικό αγώνα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη τόσο τοπικά όσο και γενικότερα. Η πορεία του αγώνα τους μπορεί να εμπνεύσει και να παραδειγματίσει για την αποφασιστικότητα και την επιμονή στην επίτευξη του στόχου τους.
Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά όλες εκείνες οι ενέργειες και οι απόψεις που προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργατών και να τους οδηγήσουν στον συμβιβασμό και την υποταγή. Οι απόψεις που θέλουν να δείξουν "κατανόηση" στα προβλήματα της εργοδοσίας και να βρούν "κοινές λύσεις". Αυτές οι απόψεις και οι αντίστοιχες πρακτικές έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στην ήττα με το πέρασμα όλων των αντεργατικών μέτρων.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου