Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Λάρισα: Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο - συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Τετάρτη 11/10


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:00 μ.μ. 
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΒΕΡΩΦ-ΛΑΡΙΣΑ


Η φιέστα του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνέδριου» που διοργανώνει στις 10 και 11 Οκτώβρη στη Λάρισα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλίας. Οι εργολάβοι των μνημονίων, αυτοί που βύθισαν στη φτώχεια και την ανέχεια κάθε λαϊκή οικογένεια, μας παρουσιάζονται σήμερα σαν πλασιέ της «ανάπτυξης». Σε μια Θεσσαλία που οι τωρινές και προηγούμενες πολιτικές την έφτασαν να είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, με κατά κεφαλή ΑΕΠ στο μισό (51%) του μέσου όρου της ΕΕ, με δεκάδες κλειστά εργοστάσια, τεράστια αποβιομηχάνιση, πάνω από 20% επίσημη ανεργία (μόνιμα στις τρείς πρώτες περιφέρειες της χώρας με τη μεγαλύτερη ανεργία), χιλιάδες λουκέτα σε μικρομάγαζα και αυτοαπασχολούμενους, με τη μικρομεσαία αγροτιά να φτωχοποιείται και να ξεκληρίζεται από τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ. 


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού αποδείχτηκε βασιλικότερη του βασιλέως στην υλοποίηση των μνημονίων, τώρα περηφανεύεται για τα «μπράβο» και τα συγχαρητήρια που παίρνει από τους Ντάισελμπλουμ-Γιούνκερ-Μακρόν και λοιπούς εκπρόσωπους των ιμπεριαλιστών. Μνημονικότερη των μνημονιακών, αφού εφάρμοσε κατά γράμμα όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, αφού υπόγραψε συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες, αφού υποθήκευσε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αλλά και των παιδιών των παιδιών μας, τώρα υπόσχεται «ανάπτυξη», «τέλος» των μνημονίων και τάχα «έξοδο» από το πρόγραμμα. 

Αλλά τι ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε όταν η εξάρτηση βαθαίνει, όταν ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ είναι που κάνουν κουμάντο στο τόπο; Τι ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτούς που ξεπουλάν λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, τηλεπικοινωνίες κλπ, που λεηλατούν το λαό και τη χώρα από κοινού με τους ληστές-ιμπεριαλιστές; Τι ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε όταν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, συμφωνούν στη παραρτημοποίηση της χώρας, σ’ ένα μοντέλο μεταπρατικής οικονομίας, με παραπέρα αποβιομηχάνιση, παραπέρα καταστροφή-συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα, ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση, χώρα γκαρσονιών και φτηνού τουρισμού;

Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι για το κεφάλαιο και όχι για το λαό. Μια «ανάπτυξη» που πατάει στη φτωχοποίηση του λαού, σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, φτηνή εργατική δύναμη, απέραντη ανεργία, χιλιάδες με «μερική απασχόληση», «ευέλικτες» μορφές εργασίες, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, χωρίς ζωή… Μια «ανάπτυξη» που έχει σημαία της το «όλα για το κεφάλαιο», με περισσότερες φοροαπαλλαγές, περισσότερα «κίνητρα», περισσότερες επιδοτήσεις και προνόμια, περισσότερες καταστροφικές «επενδύσεις» στυλ Ελληνικό ή ELDORADO, περισσότερη ασυδοσία των «επενδυτών»… Μια «ανάπτυξη» που για το λαό θάχει τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το μεγάλο φαγοπότι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται ο Τσίπρας (και από κοντά ο Μητσοτάκης που ετοιμάζει τα δικά του «περιφερειακά» συνέδρια) είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε όφελος της αστικής τάξης που εκποιώντας τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα κάνει «μπίζνες», αποκομίζει υπερκέρδη και ενισχύει την κυριαρχία της πάνω στο λαό. 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον από μια τέτοια «ανάπτυξη». Έχουμε συμφέρον από την ανάπτυξη των δικών μας αγώνων. 

➤Ενάντια στη πολιτική που λεηλατεί τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

➤Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβέρνησης.

➤Για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης, χωρίς ιμπεριαλιστές-«προστάτες», με το λαό αφέντη στον τόπο του.

Λάρισα, Οκτώβρης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου