Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, με δύο κλούβες, στην Πλατεία  Εθνικής Αντίστασης στην οδό Καραμπατζάκη με στόχο να προστατεύσουν τα συνεργεία του Δήμου Βόλου που θέλουν να καταστρέψουν τον πεζόδρομο και να κόψουν τα δένδρα για να ανοίξουν τον δρόμο. Οι περίοικοι από πολύ νωρίς το πρωί προστάτευσαν με την μαζική παρουσία τους έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου και περιπάτου που έχουν απομείνει σε αυτή την πόλη, όπως και την Παρασκευή 24/11 όταν οι μπουλντόζες και τα κομπρεσέρ απειλούσαν τον χώρο.

Η παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ μετά από αίτημα του Δήμου Βόλου δείχνει ότι όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και είναι έτοιμοι να τις καταστείλουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, με ρόπαλα, δακρυγόνα και συλλήψεις, με σκοπό να μην εμποδιστεί το καταστροφικό τους έργο. Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν και τις αντιδράσεις των πολιτών για την καύση σκουπιδιών SRF/RDF με μηνύσεις και συλλήψεις. Η δημοτική αρχή Βόλου για να περάσει την αντιδραστική πολιτική της θέλει να επιβάλει την πολιτική της φασιστικοποίησης στην πόλη απέναντι στους εργαζόμενους, τους νέους και σε όσους πολίτες διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ζωή.

Η μαζική παρουσία των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων των πολιτών του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας και οι κινητοποιήσεις τους έχουν αποτρέψει μέχρι σήμερα τα καταστροφικά σχέδια της δημοτικής αρχής Βόλου και είναι αυτές μόνο που μπορούν να εγγυηθούν  την οριστική ακύρωσή τους. Καμία αυταπάτη για τον ρόλο διάφορων «θεσμικών παραγόντων», είτε κυβερνητικών είτε της περιφέρειας Θεσσαλίας δεν πρέπει να μπει εμπόδιο στην περιφρούρηση του χώρου και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Βόλος 27/11/2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου