Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Για την Πρωτομαγιά στο Βόλο


Στο Βόλο πραγματοποιήθηκαν 3 απεργιακές συγκεντρώσεις.

Απ’την πλατεία Ελευθερίας, στην οποία καλούσε το Εργατικό Κέντρο, συμμετείχαν με πανό το ΣΕΚ, η ΛΑΕ και το ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Συμμετείχε και  η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ με δικό της διακριτό μπλοκ και προκήρυξη.
Στο Ταχυδρομείο, όπου καλούσαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, η  Λέσχη Εργαζομένων και το ΕΕΚ. Και στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου καλούσε το ΠΑΜΕ.


Αν κάτι υπογράμμισε η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση για την Κόκκινη Πρωτομαγιά, είναι η βαριά ευθύνη των δυνάμεων της Αριστεράς. Διότι όταν τα στεφάνια είναι περισσότερα από τα  μπλοκ των συλλόγων και  των σωματείων, αποδεικνύεται πως υπάρχει δρόμος ακόμη να περπατηθεί προκειμένου να ανασυγκροτηθεί ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Και είναι ευθύνη των δυνάμεων που έχουν -ή λένε πως θέλουν να έχουν- αναφορά στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, να βάλουν πλάτη προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι οργάνωσης και αντίστασης των εργατικών και λαϊκών μαζών ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου