Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση-Καταγγελία για τον άδικο χαμό του εργάτη-συναγωνιστή Κλοντιάν Μανέ

Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους!

Λάρισα, 1/4/2019

Με θλίψη και οργή μάθαμε τον άδικο χαμό του εργάτη - συναγωνιστή Κλοντιάν Μανέ που σκοτώθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι από φορτηγό στην διάρκεια εργασιών για την κατασκευή φρεατίων στον δρόμο Γυρτώνης – Μακρυχωρίου. 

Ακόμα ένας εργάτης νεκρός από «εργατικό ατύχημα» στον ατέλειωτο κατάλογο αίματος , θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, της εργατικής τάξης. Το αίμα όμως των νεκρών εργατών στο βωμό του κεφαλαίου, δεν μπορούμε ούτε θέλουμε να το συνηθίσουμε! 

Μας εξαναγκάζουν σε δουλειά ήλιο με  ήλιο, με μεροκάματα πείνας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με πίεση για εντατικούς ρυθμούς, χωρίς δικαιώματα. Κι όλα αυτά προκειμένου το κεφάλαιο και τα πάσης φύσεως αφεντικά να πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας. Ακόμη και από το αίμα μας!


Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και την ζωή μας, πέρα από την οργάνωσή μας στα σωματεία και τα συνδικάτα μας. Για να οικοδομήσουμε τους δικούς μας αγώνες, ενάντια στην κυβέρνηση, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Για να συγκροτηθεί η εργατική τάξη «σε τάξη για τον εαυτό της».   Για να ανατρέψουμε τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο Κλοντιάν Μανέ ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών εκ των οποίων το ένα νεογέννητο! Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ταξικής Πορείας Οικοδόμων στη Λάρισα το 2009.

Η Ταξική Πορεία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους δικούς του.

Ο καπιταλισμός τρέφεται με ιδρώτα και αίμα.
Να τον ανατρέψουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου