Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Για τη χθεσινή διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδών





Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία εργοστασίου SRF από το δήμο και την περιφέρεια. Και παρά την μεγάλη απόσταση από το σημείο εκκίνησης έως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, ο κύριος όγκος της διαδήλωσης διάνυσε το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής. Αξιοσημείωτο είναι πως η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν λιγότερη από πέρυσι, κάτι που αποδεικνύει πως οι εργαζόμενοι και ο λαός του Βόλου δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς, παρά τις μανούβρες του υπουργείου για μη αδειοδότηση του εργοστασίου SRF δυο μέρες πριν το συλλαλητήριο. Φυσικά και λόγω της περιόδου δεν θα μπορούσε να μην είναι έντονο και το προεκλογικό στοιχείο.



Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, συμμετείχε με πανό και μέσα από συνθήματα και μοιράζοντας προκήρυξη, προσπάθησε να αναδείξει πως η καύση σκουπιδιών μπορεί να σταματήσει μόνο μέσα από την πάλη των εργαζόμενων και του λαού.


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διαδήλωση στην πόλη του Βόλου σε δικό τους διακριτό μπλοκ με έντονο νεολαιίστικο παλμό. Μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που χρειάζεται ενίσχυση αλλά και περιφρούρηση από εχθρούς και… φίλους.


Επίσης, στη διάρκεια της διαδήλωσης μοιράστηκε και η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου