Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων

Ανεπιθύμητος ο Γαβρόγλου!

Κάτω οι ταξικοί φραγμοί και οι νόμοι πλαίσιο και Γαβρόγλου!


Βόλος, 10/6/2019

Πρόκληση αποτελεί η αυριανή επίσκεψη του υπουργού παιδείας Γαβρόγλου σε μία περίοδο εντατικοποιημένης εξεταστικής, προκειμένου να παρουσιάσει το «Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» και τα καλά που υπόσχεται για την εκπαίδευση των φοιτητών. Μόνο που η  «αναβάθμιση των σπουδών» που τάζουν ο  Γαβρόγλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και κάθε αστικό κόμμα, έχει κύρια κατεύθυνση το τσάκισμα των φοιτητικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Με την σταδιακή του εφαρμογή, ο ν. Γαβρόγλου έκανε ξεκάθαρο ότι  «είναι εδώ» προκειμένου να κλιμακώσει την επίθεση στο δικαίωμα στις σπουδές με πιο αναβαθμισμένο τρόπο. Σε όλη την χώρα είδαμε σχολές των ΤΕΙ να κλείνουν ή να συγχωνεύονται, με τον αριθμό των εισακτέων να μειώνεται και τα προγράμματα σπουδών να αλλάζουν ριζικά σε μια ακόμα πιο εντατικοποιημένη κατεύθυνση. Το ενιαίο πτυχίο που κατοχυρώνει όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα διαλύεται με την εισαγωγή του φακέλου προσόντων και τα προσοντολόγια, που βαφτίζονται με… αξιοκρατία αποτελούν ευθύ χτύπημα στο δικαίωμα στην δουλειά και τις σπουδές.

Παράλληλα, κατοχυρωμένα δικαιώματα και κατακτήσεις του κινήματος όπως το λαϊκό Άσυλο, η δωρεάν σίτιση και στέγαση και το δωρεάν σύγγραμμα βρίσκονται στο στόχαστρο προς κατάργηση. Προσπάθεια που συνδυάζεται με την όξυνση των ταξικών φραγμών, ώστε να δημιουργήσουν μία εκπαίδευση εναρμονισμένη με τις διατάξεις της ΕΕ, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και στην οποία τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών δεν θα έχουν καμία θέση. Και φυσικά να στήσουν αναχώματα προκειμένου να εμποδίσουν την οικοδόμηση φοιτητικού κινήματος.
Οι διάφορες τοποθετήσεις των εκφραστών του συστήματος, υπόσχονται μία εκπαίδευση προνόμιο για «λίγους και εκλεκτούς», η οποία θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με την εκμετάλλευση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και που διαμόρφωσαν τα χρόνια βάρβαρα μνημονιακά μέτρα. Η «αναβάθμιση» λοιπόν που προωθούν οι νόμοι Γαβρόγλου και πλαίσιο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία υπόσχεση ότι η αντιλαϊκή πολιτική, όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει μετά τις εκλογές, θα συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς.

Το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση θα συνεχίσει να αμφισβητείται όσο δεν υπάρχουν μαζικές και οργανωμένες αντιστάσεις και διεκδικήσεις από το φοιτητικό κίνημα.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις έχουμε ξεκάθαρο ότι το «Νέο ΠΘ» εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του συστήματος ενάντια σε αυτά του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας για την ανατροπή των νόμων Γαβρόγλου και πλαίσιο πρέπει και οφείλει να δοθεί με μαζικούς όρους στον δρόμο της οργανωμένης Αντίστασης ενάντια στην επίθεση  κυβέρνηση-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών και της Διεκδίκησης του δικαιώματος σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΠΘ»
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου