Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ποιο είναι το βασικό ερώτημα των εκλογών;

Η εργατική τάξη και ο λαός μας έρχονται αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές εξελίξεις τόσο για τα εργασιακά τους δικαιώματα όσο και για την ίδια τους τη ζωή. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Αυτό είναι και το βασικό ερώτημα όχι μόνο των εκλογών αλλά κυρίως της επόμενης μέρας.

Είναι ψεύτικο το δίλλημα «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» που μας καλούν να το απαντήσουμε και μάλιστα στηριζόμενοι στη λογική του «μικρότερου κακού». Γιατί και οι δύο στηρίζουν και προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Αυτήν της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της υπηρέτησης των φιλοδοξιών του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (κυρίαρχα των ΗΠΑ-ΕΕ) στην περιοχή. Την καταλήστευση του λαού. Τη συνέχιση της ανεργίας, της φτώχειας και την περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Είναι ψέμα η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια», αφού η εργατική τάξη και ο λαός έχουν περάσει προ πολλού την «είσοδο» στη φτώχεια και την καταλήστευση. Τα μνημόνια και οι κυβερνητικές πολιτικές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (πλέον ΚΙΝΑΛ), διαμόρφωσαν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και μάλιστα με υποθήκη σχεδόν 100 χρόνων!

Είναι ψέμα πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται αφορά τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Γιατί το αποτέλεσμα της κάλπης -όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει- θα είναι ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων (πχ 7ήμερο) και ταυτόχρονα διευκολύνσεις και φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Κατεύθυνση που θα στηριχθεί όχι μόνο από το κυβερνητικό σχήμα αλλά από όλα τα αστικά κόμματα και τα φασιστικά μορφώματα.

Είναι ψέμα πως υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν λύσεις για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής χρησιμοποιώντας τα σάπια υλικά του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε ψευτοσωτήρες που επί της ουσίας το μόνο που τάζουν είναι έναν «άλλο δρόμο» πιο εύκολο για να καλυφθούν οι ανάγκες μας. Τέτοιος δρόμος,  μέσα σε ένα σύστημα που λειτουργεί στηριζόμενο στην εκμετάλλευση του ανθρώπου με στόχο την κερδοφορία,  δεν υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει!

Είναι ψέμα πως έχουμε ανάγκη τους φονιάδες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τους ληστές της ΕΕ σαν προστάτες της χώρας και του λαού. Πολύ απλά γιατί εξαιτίας των ανταγωνισμών τους, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (πχ Ρωσία, Κίνα), συνθλίβουν τους λαούς, επιβάλλουν αντεργατικά μέτρα για την ανεμπόδιστη μεταφορά πραγματικού πλούτου από τη χώρα μας στις μητροπόλεις τους, χρησιμοποιούν τη χώρα στις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις (πχ Συρία). Και ταυτόχρονα φέρνουν τον πόλεμο στο κατώφλι μας προκειμένου να προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους στην περιοχή και παράλληλα οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες τα προωθούν με στόχο τις δικές τους μωροφιλοδοξίες για αναβαθμισμένο ρόλο στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στη βάση του ανταγωνισμού τους κυρίως με την αστική τάξη της Τουρκίας (Συμφωνία των Πρεσπών, ενεργειακό, συμμετοχή σε αντιδραστικούς άξονες με Ισραήλ, Αίγυπτο).

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας αυτό είναι οφθαλμοφανές. Βάση στο Στεφανοβίκειο, κοινή άσκηση στον Παγασητικό, drones στη Λάρισα και κινήσεις για μετατροπή του στρατοπέδου «Γεωργούλα» σε ΝΑΤΟϊκή βάση. Φέρανε τους φονιάδες δίπλα στα σπίτια μας. Μετατρέπουν την περιοχή αλλά και όλη τη χώρα σε ορμητήριο φονιάδων και ταυτόχρονα σε στόχο ιμπεριαλιστικών όπλων και μας λένε πως όλο αυτό γίνεται για την ασφάλειά μας!

Στο βασικό λοιπόν ερώτημα εμείς απαντάμε:

Η οργάνωση της αντίστασης του λαού στα διάφορα μέτωπα πάλης είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτή την πολιτική που μόνο κινδύνους συσσωρεύει και υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον μας. Αντίθετα, έχουμε ανάγκη και συμφέρον να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Ενισχύοντας τη γραμμή των εστιών αντίστασης  σε κάθε χώρο όπου δουλεύουμε, ζούμε και σπουδάζουμε, προκειμένου να οικοδομηθεί ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης ικανό να σταματήσει την επίθεση. Ματαιώνοντας τους πολεμικούς σχεδιασμούς, δυναμώνοντας τη φιλία και την αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής μέσα από τον κοινό μας αγώνα ενάντια στους κοινούς εχθρούς, για το ξεπέταγμα των ιμπεριαλιστών από την περιοχή και τη χώρα μας.

Κόντρα λοιπόν στον αντιδραστικό εκβιασμό της «χαμένης ψήφου», καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ(μ-λ) προκειμένου να ενισχυθεί μια άποψη που παλεύει να ανοίξουν δρόμοι ανασύστασης-ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος σαν τη μόνη ικανή προϋπόθεση  για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, για να κατακτήσουμε τα δίκια μας, για να αναμετρηθούμε με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Ανδρεάτος Γρηγόρης -  Βλαχοσταμάτης Μανώλης – Κουτσιμπού Ελένη

υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου