Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις μπορούν να σταματήσουν την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge

Η καύση σκουπιδιών (rdf) από την ΑΓΕΤ-Lafarge συνεχίζεται χωρίς σταματημό, σκορπίζοντας τον καρκίνο στους κατοίκους της πόλης του Βόλου και της γύρω περιοχής,  βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων σε αυτή, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και όλα αυτά με στόχο την μεγαλύτερη κερδοφορία του μονοπωλιακού ομίλου. 

Όσοι αντιδρούν βρίσκουν απέναντί τους τις Κυβερνήσεις, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, τους μηχανισμούς καταστολής, την πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ αλλά και ένα «θεσμικό πλαίσιο» νόμων και διατάξεων που ουσιαστικά ευνοεί την συνέχιση της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge. Κάτω από την πίεση των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, με την συμμετοχή χιλιάδων κόσμου τόσο πέρσι όσο και φέτος πολλοί τοπικοί παράγοντες, όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος, προσπάθησαν να ελιχθούν και να παραστήσουν ότι είναι ενάντια στην καύση. Δεν χρειάστηκε όμως να περάσει πολύς καιρός για να αποκαλυφθεί ότι ο πραγματικός σκοπός τους ήταν να κερδίσουν χρόνο και να υφαρπάξουν ψήφους  στις πρόσφατες εκλογές. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τοπικούς «παράγοντες»   που μοναδικό τους μέλημα είναι να υπηρετούν, από τις θέσεις τους ,το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πολύ περισσότερο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κυβερνήσεις, σημερινές και χθεσινές, που είναι υπεύθυνες για την διαμόρφωση του νομικού πλαισίου για την ασυδοσία των μονοπωλίων είτε στον Βόλο με την καύση σκουπιδιών, είτε στις Σκουριές με την εξόρυξη χρυσού, είτε στο Ελληνικό με την κατασκευή ξενοδοχείων - καζίνο, είτε στα Άγραφα με τις ανεμογεννήτριες, είτε στην Ήπειρο με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Οι αστικές κυβερνήσεις είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες στις επιταγές ΗΠΑ –ΕΕ και με δόγμα «όλα στο κεφάλαιο-όλα για το κεφάλαιο» παραδίνουν γη, θάλασσα και αέρα στην ακόρεστη δίψα του για κέρδη σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, της δουλειάς και της ζωής τους.  

Τα σταμάτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge είναι στόχος ζωτικής σημασίας για τον εργαζόμενο λαό του Βόλου και των γύρω περιοχών και είναι ο μόνος που μπορεί να το πετύχει οργανώνοντας την πάλη του, με συντονισμό και κοινή δράση όλων των δυνάμεων που έχουν τον ίδιο στόχο. Μόνο οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, με την συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, συλλόγων γειτονιάς, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων, επιστημονικών  και επαγγελματικών συλλόγων μπορούν να βάλουν τέλος στην καύση σκουπιδιών.

Απέναντι στους εκβιασμούς της ΑΓΕΤ –Lafarge στους εργαζόμενους για δουλειά με καύση σκουπιδιών αλλιώς στην κόλαση της ανεργίας και απέναντι την αντιδραστική συμμαχία όλων των υποτακτικών στο ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο μία απάντηση υπάρχει, η διεκδίκηση στο δικαίωμα στην δουλειά , η διεκδίκηση στο δικαίωμα στη ζωή. Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις κόντρα σε ανοιχτούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους μπορούμε να νικήσουμε.

Τη νίκη φέρνει ο αγώνας !

Βόλος 31/07/2019



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου